Мати загиблого буковинця напередодні помітила зловіщі знаки

Під Маріуполем загинув 40-річний буковинець, мешканець села Юрківці Заставнівського району Микола Соловій.

Сталося це 10 липня вранці, під час перестрілки під Маріуполем, коли було важко поранено п\’ятьох бійців. У заключенні медиків записано: “Під час виконання бойового завдання отримав поранення, несумісне з життям”.

Микола Соловій був призваний під час п\’ятої хвилі мобілізації, в січні. Проходив навчання у Рівному. Потім його призначили водієм бойової машини. В зоні АТО не встиг провести й місяця…

Про це molbuk.ua розповіли у сільській раді Юрківців.

– Микола Соловій був із багатодітної родини, яка складалася із шести дітей: двох хлопців і чотирьох дівчат, – каже сільський голова Марія СМЕРЕЧАНСЬКА. – Загиблий був п\’ятою дитиною. Його батьки працювали у колгоспі, тепер на пенсії. Сам Микола працював у своєму селі на цегляному заводі різноробом. Він був вже давно розлученим, мешкав із батьками. Дружина з двома дітьми (17-річний хлопець та дівчинка) проживає у Чернівцях.

Марія Дмитрівна зауважує, що про горе попереджувало чимало зловіщих знаків. І переповідає те, що почула від батьків загиблого:

“У день загибелі, 10 липня, о п\’ятій ранку Микола телефонував батькові. Казав: “Тату, нас тут так молотять. У нас стріляють, а ми маємо вичікувати. Нам стріляти заборонено. Я, мабуть, не виживу”. Батько почав втішати сина, мовляв, не думай про погане, усе буде добре. Тієї ж ночі тітці Миколи Соловія приснився поганий сон. Матір загиблого напередодні теж помітила зловіcні знаки: вона рвала на городі малину, коли над нею у польоті почали чубитися двоє чорних круків”.

Сьогодні, 14 липня, тіло Миколи Соловія у супроводі міліції привезуть на Буковину, спочатку до Чернівців, а звідти — до його рідного села. Односельчани покійного вже збираються на перехрестях, щоби зустріти тіло героя.

Похорон відбудеться завтра о восьмій ранку у Юрківцях.

\”Заставнівська районна рада висловлює щирі співчуття родині загиблого у зоні антитерористичної операції Миколи Соловія, жителя села Юрківці. Щиро сумуємо та поділяємо біль непоправної втрати. Світла пам`ять про мужнього героя назавжди залишиться у серцях рідних та близьких, його земляків, всіх тих, хто знав, любив та поважав Миколу\”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: molbuk.ua

peredplata