Буковинцю Яну Табачнику у купі з Кобзоном заборонили будувати в Києві елітний клуб

Буковинцю Яну Табачнику у купі з Кобзоном заборонили будувати в Києві елітний клубЧиновники заборонили проводити будівництво елітного клубу на Дніпровській набережній у Києві. Про це повідомляє МБ з посиланням на \”телеканал 24\”.

\”Будувати елітний клуб на Дніпровській набережній у заливі Берковщина ніхто не дасть, – заявив голова Дарницької районної держадміністрації Геннадій Сінцов. – Наш район вирізняється високою громадською активністю проти незаконних забудов. А там більше 8 гектарів землі біля Дніпра!\”.

По словам Сінцова, у цьому місці на набережній планується створити Перший Громадянський парк \”Берковщина\”, і люди беруться самостійно зібрати на це кошти.

Як повідомляє сайт Дарниця.org, земельна ділянка на Дніпровській набережній у 2003 році була передана Київрадою громадській організації \”Міжнародний творчий центр Яна Табачника\” (засновники – Ян Табачник, Іосіф Кобзон і Авраам Фельдер) у довгострокову оренду на 25 років. Там планувалось побудувати елітарний клуб \”Честь имею\”. У свій час договір оренди опротестовувала столична прокуратура, але пізніше Генеральна прокуратура України визнала доводи столичних прокурорів неспроможними. Й ось тепер, нарешті, у справі поставлено крапку.

Нагадаємо, Ян Табачник – уродженець Чернівців.

P.S. Табачник прославився у Чернівцях тим, що серед міста встановив знак 600 річчю. Казав, що то робота Церетеллі. Люди не вірять. Бо знак похожий на шматок туалетного паперу. Тому чернівчани виступили з ініціативою прибрати це з міста. І встановити там пам\”ятник Степану Бандері.

Недавно хтось пошкодив \”зірку\” Табачника на \”Алеї зірок\”. Кажуть, що не тільки її побили, а й на неї викинули собачі екскременти.

peredplata