Представник військкомату Чернівців роздає повістки депутатам міськради

Представник військкомату Чернівців роздає повістки депутатам міськрадиПредставник міського військкомату Чернівців прибув на сесію Чернівецької міськради з метою оповіщення військовозобов’язаних депутатів.

Про це із сесійної зали передає журналіст molbuk.ua

Працівник військкомату називає прізвища депутатів і видає їм повістки.

Депутат Ярослав Антоняк, прізвище якого працівники військкомату назвали першим, почав викрикувати, що дії військкомату не є законними.

Далі представник військкомату зачитує прізвища депутатів міськради за алфавітним списком.

Міський голова Олексій Каспрук звернувся до депутата Любові Сорохан: \”Ну скільки разів зверталися… Тут половина, хто отримав повістки, нікуди не піде, бо просто треба було піти в військкомати, щоб з’ясувати. Не підуть по віку, по професії…\”

Представник військкомату зачитав прізвище депутата Георгія Ходоровського. На це депутати вигукують: \”Ганьба\”. Секретар міськради Ярослав Кушнірик каже: \”Хлопці, кому ви носите повістки? Чоловікові 77 років\”.

Список представників військкомату закінчився прізвищем депутата Андрія Шалєєва.

Депутати обурюються: \”Все? А де \”Фронт змін?\”.

\”Тому що решта була вже у військкоматі, і уточнили свої дані\”, – відповів співробітник військкомату.

Депутат Анатолій Чесанов обурюється діям працівників військкомату в сесійній залі.

\”Шановні представники військкомату. Ми розуміємо, що у вас така робота, мало часу. Вам потрібно обійти ціле місто. Але ні до кого, кому сьогодні в цій залі ви вручили повістки, ніхто не приходив ні додому, ні на роботу. Питання вам: а членам виконкому діючого злочинного режиму дали хоча б одну повістку?\”.

На це секретар міськради Кушнірик заявив, що він пройшов медогляд і визнаний придатним до військової служби.

\”А решта теж пройшли медогляд. Треба просто газети читати. Чи може хтось телевізор не дивиться, Анатолій Анатолійович\”, – сказав мер Каспрук депутату Чесанову.

Ярослав Антоняк продовжує обурюватися діям військкомату.

\”Згідно наказу військового комісара не ми за вами повинні ходити, а ви самі повинні звернутися в комісаріат для уточнення ваших даних\”, – відповів йому співробітник військкомату.

\”Це у військовий час, а в нас хіба оголошено?\”, – вигукує хтось з депутатів.

\”У нас особливий період, якщо ви не знаєте\”, – відповів співробітник військкомату.

Депутат Валерій Чинуш назвав вручення повісток \”піар-акцією напередодні виборів\”.

\”Давати сьогодні повістку людині, якій майже 80 років, – стидно. Я особисто пройшов. І готовий піти. Але не треба… Це особисте… Не можна у всьому винити депутатів\”, – сказав він.

Депутат Василь Каглянчук просить не ображати представників військкомату.

\”Вони виконують свою роботу. Вони нікого не забирають в армію. Нікого не призивають. Пройдете комісію – а потім буде рішення, йде хтось в армію, чи не йде\”, – сказав він.

Депутат Олена Калмикова просить військкомат \”вчитися працювати з владою\”:

\”Не приходити нахрапом, і тут робити картинку для москалів. Бо зараз ви спрацювали на Москву, і показали, як депутати міськради не хочуть йти служити\”.

Депутат Бешлей назвав вручення повісток \”очевидно замовленням\”.

\”Дуже прикро, що в цих політичних іграх задіюють тепер військкомати. Раніше залучали прокуратуру, суди. А зараз – ще й військкомати. Я був у військкоматі, у мене є відмітка відповідна. Але із-за мене вирішили вручити іншим депутатам. Вибачте, шановні депутати, але в мене відмітка є\”, – сказав Бешлей.

Бешлей звинуватив мера Каспрука у тому, що він \”зробив заказуху\” з врученням повісток. Депутат зазначив, що мер \”пішов проти закону\”.

\”Ви переоцінюєте свою роль в історії і моєму житті\”, – відповів Бешлею Каспрук.

peredplata