Сеничак у Чернівцях як Саакашвілі в Одесі

Сеничак у Чернівцях  як Саакашвілі в Одесі  Мистецтво жити у Чернівцях – це вам не в Одесі. Тут щодня можна зустріти людину, яку шануєш чи ненавидиш. І треба якось із цим уживатися. Бо тут інших людей нема.

Після революції Гідності ми всі сказали, що не будемо миритися з коруп-ціонерами, хабарниками і негідниками. Революція закінчилася, Небесна сотня вже більше року перед Богом на небесах, а у нас нічого не змінилося. Як сиділи на наших шиях мерзотники, так і сидять. І нема на це ради.
А раду ми самі мусимо собі дати. Інакше гріш нам ціна. І жертви нації даремні.

Керівник обласної податкової служби Михайло Сеничак вирішив жити по-новому. Скільки має сил та можливостей, старається відновити справедливість. Недавно він змушений був звільнити одну із керівниць податкової. Бо вона не змогла пояснити звідки взяла гроші на свої маєтки у Чернівцях. У неї там тільки одна брама коштує піврічної зарплати Сеничака.

Недавно ще один керівник подавав заяву відпустку, у якій вказав, що поїде на відпочинок до ОАЕ разом з сім’єю. Сеничак підрахував зарплату чиновника і зрозумів, що гроші той взяв десь інде. Зарплати на такий відпочинок не вистачило б. Чиновник обурився. Погрожував. А гроші йому нібито батько дав. Ось що з цього приводу написав у ФБ сам Михайло Сеничак:

«Сьогодні прийняв рішення не надавати відпустку начальнику управління ГУ ДФС у Чернівецькій області для відпочинку в Об’єднаних Арабських Еміратах.
Вважаю, що в цей складний час не гоже так демонстративно зневажати колег, які знаходяться в зоні АТО, та тих 90% колег, які думають, чи витратити 25 грн. на обід, а чи взяти з дому бутерброд.
На запитання: «Звідки гроші?» (адже ж в трудовій біографії тільки 22 роки вислуги в податковій) відповів: «Батько дав».
Можливо, не варто було б надавати публічності цій інформації, якби не дзвінок головного лікаря однієї з комунальних лікарських установ з проханням відпустити у відпустку сина колеги… (тобто сина того лікаря, хто «дав гроші на ОАЕ»)
…і якби не другий ДУЖЕ ЕМОЦІЙНИЙ дзвінок від жінки, яка представилася дружиною начальника управління ГУ ДФС у Чернівецькій області, з погрозами ставити свічки у церкві…
Поки що запропонував написати заяву за власним бажанням (вислуга 22 роки дає можливість спокійно піти на пенсію), а «батькові гроші», можливо, варто вкласти у власну справу і чесно заробити не тільки на Арабські Емірати.
Бо щось у цій державі має мінятися!
Якщо це ще комусь потрібно…»

Сеничак у Чернівцях  як Саакашвілі в Одесі

Зараз справа з відпусткою у податковій набирає обертів. Вона має законну та моральну сторони. І там, і там Михайло Сеничак став сильнішим за тих, хто не хоче жити по-новому, противиться суспільним процесам.

Василь МУДРИЙ

P.S. Як нам стало відомо, керівниця, у якої паркан коштує річну зарплату всієї нашої редакції, прийняли на роботу в Чер-нівецьку міську раду. І нема на те ради…

peredplata