На Буковині контра засіла у церкві та у владі

Росія шукає слабкі сторони України на всіх рівнях. Вона хоче дестабілізувати ситуацію у регіонах. Для цього застосовує найбрудніші технології доктора Гебельса.

На Буковині контра засіла у церкві та у владі

Чернівецьку область не оминають своєю увагою путінські гебельсенята. Вони тут утворили потужну антиукраїнську п’яту колону у рясах і з хрестами. Це – російська православна церква. Вона шкодить Україні скрізь і всюди. Минулого року саме Московський патріархат збурював людей і виводив на перекриття доріг тільки для того, аби українці не йшли захищати свою Вітчизну. Попівська контрреволюція не дала Росії бажаного результату. А Бог покарав митрополита Онуфрія та настоятеля Банченського монастиря Михайла Жара. Кара була серйозною і болючою. У рідному селі Онуфрія Коритному люди відмовилися від нього. Вони покинули церкву Московського патріархату і громадою перейшли до Київського.

А у Банченах недавно горів монастир разом з монахами. На щастя, людських жертв нема. Та загорання монаських келій – це серйозне попередження Всевишнього, аби попи любили Україну.

Московські ідеологи не за-спокоюються. Вони таки розхитують стабільну ситуацію на Буковині. Не вдалися контрреволюції з попами, взялися до національних меншин. Зокрема, до румунської.

Недавно у Москві створили фейкову «Асамблею румун Буковини». І запустили інформацію на сайтах про те, що ця асамблея створена у Чернівцях. Навіть виставили фотографію зі з’їзду. Написали, що то уже другий з’їзд цієї структури. Аби надати події правдивого відображення, написали імена та прізвища активістів і керівників «Асамблеї». Але тут у путінських ідеологів стався промах. Хтось, не подумавши (або зробив це зумисне) назвав активістку на з’їзді іменем і прізвищем мера Кишинева. Тільки у Молдові це чоловік Дорін Кіртоаке. А у Москві, яку чомусь видали за Чернівці, це жінка Доріна Кіртоаке.

Коли дезінформацію про спочатку асоціацію, а потім асамблею російські ЗМІ почали активно розповсюджувати, ми задумалися: жодна людина на Буковині не знала про два з’їзди, які начебто у нас проходили. Жодний румунський активіст, політик, громадський діяч, урядовець нічого не знав про ці так звані події. А Москва сурмить у всі сурми: румуни Буковини вимагають автономії.

Такої цинічної брехні та провокації навіть румунські офіційні особи в Чернівцях не змогли витерпіти. Коли журналісти запитали у представників Генерального консульства Румунії у Чернівцях про «асоціації» та «асамблеї», дипломати взагалі були подивовані. Вони відповіли чітко і зрозуміло: «Інформація стосовно так званої «Асамблеї румунів Буковини» може бути провокацією з боку зацікавлених сил задля спекуляції можливим міжетнічним непорозумінням». Лідери румунських товариств, румунські інтелектуали засудили російські ідеологічні провокації, спрямовані проти України та Румунії.
А буковинці цю провокацію відкинули й не сприйняли. Бо вони розумніші за путінських «яструбів війни та ненависті».

Наші люди вміють жити у добрі та спокої й самі дають собі раду. Тому російські провокації й на міжетнічному рівні на території Чернівецької області успішно провалилися.

Те, що не можуть зробити попи, спецслужби та ідеологи Росії, роблять вчорашні регіонали та комуністи. Вони на всі ключові посади розставили своїх вірних васалів і намагаються керувати областю так, як це робили за часів Януковича і Папієва. Особливим цинізмом та хрунівством вирізняється Чернівецька обласна рада. Там досі сидить хрунь на хруневі і хрунем поганяє. А ще з ними там хруниха Сільва, яка продала Батьківщину і Юлію Тимошенко.

Після втечі Януковича до Росії і Папієва з Буковини ці депутати-хруні нікуди не по-ділися. Вони стали безпартійними та позафракційними. Як ті вовки, що вовну міняють, а натуру – ніколи. Хіба може змінитися Олег Унгурян, який брехав на всю Україну, що Буковина підтримує Януковича?! Зараз він знову відроджується у «Відродженні», аби шкодити рідній землі і рідному народу. Хіба змінився Валентин Маніліч, якого засудили за корупцію, прогнали з «Батьківщини» за хрунівство, а він продовжує бути заступником голови облради?! Хіба зміниться голова облради Михайло Гайничеру, який у революційні дні написав заяву про відставку і досі сидить на посаді?!..

А, окрім них, ще сотні їм по-дібних сидять на різних посадах. Вони служили Януковичу і будуть йому служити. Хтозна, чи люблять вони Україну (хіба як «хліб та кусень сала»), але й на Буковину вони направлені були партією регіонів і тут залишилися. Це – й начальник Служби автодоріг України Ігор Гах, і начальник Дністровсько-Прутського БУВРу Ян Дзюба, виходець з Донецька, який перебуває в родинних стосунках з головою фракції ПР у ВРУ Єфремовим. Та він сюди був присланий партією регіонів. Тож їй і служив. Напевне, й досі служить.

Окрім них, ще були спроби повернути до лісу Ігора Чебана, який за панування ПР на Буковині знищував ліси Карпат і фінансував тітушок для антимайданів. А ще без погодження з губернатором Олександром Фищуком прислали на Буковину керувати земельними ресурсами Вадима Чувпила — людину, яку зі скандалами вигнали з Дніпропетровська та Кривого Рогу.

Губернатор не може впоратися з такими призначеннями. Але це тому, що в Києві відчули слабинку. Бо треба було кадри міняти, а не прикриватися законами. Мовляв, ми по закону все будемо робити. А вони з нами по закону робили?! А хіба їм дозволено законом шкодити Україні?!
Окрім цього, на Буковині ще й діють прямі адепти пу-тінської фашистської Росії.

Росія визнана агресором. Вона веде війну з Україною. Її солдати вбивають українських людей, а у Чернівцях в самому центрі живе і процвітає «Сбербанк Росії». І нема на це ради. Влада мовчить, патріоти якось скромно час від часу пікетують це російське кубло. А воно викачує гроші з українських громадян. І хтозна, чи не за ці гроші фінансуються терористи Донбасу. Чи не за них купують «Гради», з яких вбивають солдатів України, мирних жителів нашої держави, жінок і дітей?!

Яка ще країна світу може дозволити таке, як у Чернівцях?!

А ще навпроти машзаводу є обленерго, яке продане росій-ському олігарху-українофобу, депутату Держдуми Росії Бабакову. Якщо йому Путін дасть наказ, то у найбільш непідходящий час він буде тероризувати нас і нашу Батьківщину. Наприклад, у найлютіші морози вимкне електрику і заморозить область. Адже йде війна. А на війні всі засоби можливі.

Тому ми не маємо ні права, ні закону, ні моралі прощати контрреволюціонерам їхню діяльність.
Вони нам не простять нашої лояльності та нерішучості.
Петро Кобевко

peredplata