Через низькі результати ЗНО з української мови на Буковині звільнятимуть учителів

Через низькі результати ЗНО з української мови на Буковині звільнятимуть учителівЧернівецька область посіла у рейтингу результатів ЗНО з української мови та літератури одне з останніх місць. За погані результати відповідатимуть директори шкіл та учителі-предметники.

«Середній бал по області становить 4, 8 за 12-бальною системою, – повідомила директор Департаменту освіти області Оксана Палійчук. – Проблема дуже глибока і давня. Ми провели аналіз, чому саме такі результати. В окремих школах причина та, що досить часто мінялися вчителі. Та найбільше відтягнули область на передостаннє місце райони з румунською мовою викладання у школах. Якщо ми візьмемо Сторожинецький, Глибоцький і Новоселицький райони, то там середній бал за результатами ЗНО – три».

Директор департаменту освіти і науки повідомила, що з початку року проходитимуть перевірки шкіл з найнижчими показниками.

«Буде поставлено питання про доцільність перебування директора на посаді, якщо відповідні управлінські заходи забезпечення контролю за якістю оцінювання не були вжиті. Також розглядатимемо доцільність права викладання вчителів, які не забезпечили відповідний рівень знань учнів».

Джерело: 0372

peredplata