Лідер Чернівецького «УКРОПу», хірург із зони АТО Ігор Малишевський вважає, що лише «хірургічне» втручання оздоровить міську раду

Лідер Чернівецького «УКРОПу», хірург із зони АТО Ігор Малишевський вважає, що лише «хірургічне» втручання оздоровить міську радуЖоден депутат Чернівецької міської ради не має морального права знову бути депутатом, – переконаний голова Чернівецької міської організації ПП «Українське об’єднання патріотів УКРОП» Ігор Малишевський. Серед кандидатів у депутати до Чернівецької міської ради від УКРОПу не буде жодного нинішнього обранця. Лікар, який рік прослужив у зоні АТО, пішов у політику, бо не може більше бачити, як ідеали Майдану, які звучали під час Революції Гідності, нівелюються, а демагоги руйнують державу і обманюють людей.

– Обрав УКРОП як найбільш альтернативну політичну силу до нинішнього стану справ в Україні. Це та сила, яка хоче і може щось змінити. Перебуваючи останній рік у зоні бойових дій, кожного дня зіштовхувався з реальністю, а не тим, що показують громадянам по телевізору. Бачив, як звичайні громадяни щодня розплачуються життям, здоров’ям за незалежність України. Перебуваючи на фронті, також на власні очі бачив, як сепаратисти тікали від людей з символікою УКРОПу. А коли через рік повернувся додому, то побачив зовсім інше: суспільство не усвідомлює, що потрібно кардинально змінюватися. Особисто для мене, як для чоловіка, для лікаря, це стало останнім поштовхом. Хто як не лікар, який є спеціалістом з широким світоглядом, який знає, що таке людський біль, зуміє правильно діагностувати проблему, вибрати правильну тактику одужання, призначити ефективне лікування.

– До УКРОПу йдуть волонтери, підприємці, небайдужі чернівчани, які хочуть змінити своє місто на краще. Але тут точно немає і не буде нинішніх депутатів Чернівецької міської ради. Люди, які на самому початку свого депутатства усунули з посади обраного громадою мера Чернівців Миколу Федорука, не мають морального права знову бути представлені в міській раді. Нечувано, що деякі депутати писали в прокуратуру скарги на студентів – рушіїв Чернівецького Євромайдану, – обгрунтував свою позицію лідер Чернівецького «УКРОПу» лікар Ігор Малишевський. – Або, згадайте, як депутати цього скликання негативно сприйняли прихід на сесію представника військового комісаріату, ухилялися від того, щоб отримати повістки. В УКРОПі таких точно не буде! Особисто мені зателефонували о восьмій годині вечора, о десятій я вже був у військкоматі, а о першій ми вирушили у розпорядження нашої військової частини. Останній рік провів у зоні бойових дій. Поряд зі мною проходили військову службу багато чернівчан.

Повернувшись після служби у Чернівці кожен з нас зіткнувся з невиконанням обіцянок, які давали чиновники. Земельна ділянка, яку міська рада виділила учасникам АТО знаходиться на околиці Садгори. Фактично це зона підтоплення. Мені незрозуміло, як ті хлопці, які виконали обов’язок перед Батьківщино, їхні родини, мають будувати там житло. Не розумію, чому багато депутатів, їхні родичі чи знайомі отримують земельні ділянки у самих Чернівцях, а тих, хто проливав кров за територіальну цілісність України, витісняють на околиці, де немає ніяких комунікацій і реальної можливості збудувати житло.

– Якщо ми себе поважаємо, то не повинні допустити в нову міську раду жодного депутата з нинішнього скандального скликання. Тільки цілковите перезавантаження, оновлення складу ради, прихід нових людей, радикально змінять ситуацію у місті. Кажу це також як хірург: час терапевтичного лікування минув, тільки хірургічне втручання спроможне врятувати пацієнта, витягнути нас з тієї ями, в яку нас завели горе-діячі.

ДОВІДКОВО:

Ігор Малишевський народився 17 грудня 1984 року на Буковині. У 2007-му р. Закінчив Буковинський державний медичний університет. Інтерн хірургії. З 2014 по 2015 рр. мобілізований до лав ЗСУ. Під час обстрілів з \”градів\”, мінометів надавав допомогу пораненим – першу, хірургічну, зупиняв кровотечі, мобілізував кінцівки, виводив пацієнтів зі стану шоку. Часто працювати доводилося у касці і бронежилеті. Зараз доцент кафедри онкології та радіології Буковинського державного медичного університету.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської організації ПП «Українське об’єднання патріотів УКРОП»

peredplata