На Буковині активізувались телефонні шахраї

На Буковині активізувались телефонні шахраїВ області активізувались телефонні шахраї. Злочинці повідомляють потерпілим завідомо неправдиву інформацію про те, що їх родич потрапив у біду і вимагають заплатити певну суму для вирішення виниклої проблеми. В ході телефонних переговорів шахраї представляються від імені родича або співробітника правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

У цьому році прокуратура Кіцманського району здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, де в ході досудового розслідування викрито такого зловмисника.

Ця особа, неодноразово, протягом березня-квітня 2015 року телефонувала і навідувалась до мешканців Кіцманського району та під приводом вирішення питань щодо не притягнення їх родичів до кримінальної відповідальності та подальшого звільнення з місця, де їх утримують, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами в сумі 6000 грн. та 6000 доларів США.

При спробі отримати ще 4000 доларів США особу було викрито.
Садгірський районний суд м. Чернівці підтримав принципову позицію державного обвинувача та засудив злочинця за ч.2 ст.190 і ст.15-ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України призначивши покарання у вигляді 2 позбавлення волі.

Хочемо звернутись до громадян!!!
При отриманні аналогічних дзвінків не впадайте в паніку. В ході розмови не називайте своїх даних або даних родичів. Ні в якому разі нікому не передавайте кошти, не перераховуйте їх через мультикаси, банкомати, перекази банків. Спокійно завершіть розмову, перетелефонуйте людині за протиправні дії якої у Вас вимагали гроші, з’ясуйте ситуацію та обов\’язково повідомте про даний факт правоохоронців.

peredplata