Чернівецька \”Батьківщина\” очищається. Від українських патріотів

Чернівецька "Батьківщина" очищається. Від українських патріотівЗа поданням голови обкому ВО\”Батьківщина\” Івана Мунтяна\” лідер партії Юлія Тимошенко звільнила Юрія Скорейка від виконання обов\”язків голови Чернівецької міської організації ВО\”Батьківщина\”. Зроблено велику помилку перед виборами.

Юлії Тимошенко не відомо, хто і чим займається на місцях. Вона повірила Іванові на слово. А слово його було не зовсім правдиве. Саме у тому змісті, коли чомусь Мунтян агресивно наполягає на тому, що Скорейко не був на Майдані. Це велика неправда. Бо всі Чернівці вранці просипалися з голосом Скорейка і засинали, коли він замовкав. А у Києві на Майдані він виступив один із перших ще 24 листопада 2013 року.

Скорейко у \”Батьківщині\” завжди мав свою думку, яка часто не співпадала з Івановою. Зокрема у тому, аби у партії не процвітало кумівство та призначення на посади за рівнем приближення до особи голови партії Івана Мунтяна. Навколо Скорейка формувалося активне ядро справжніх українських патріотів, відданих українській національній ідеї, принципам партії ВО\”Батьківщина\” та особисто лідеру Юлії Тимошенко. Мунтян, напевне, ревниво ставився до таких людей. І старався їх відсувати від партійного активу.

А найбільша \”провина\” Скорейка була у тому, що він відкрито виступив проти обрання головою Кіцманської районної організації партії одного із партійних перебіжчиків Павла Лупула. Цей Лупул у районі зумів перебувати у багатьох партіях від СПУ до \”Батьківщини\”. Більше того в українському патріотичному районі Лупул умудрився навіть стати кандидатом у нардепи від …комуністів Агі! Най би то їх шляк трафив!

Але ці факти з хрунівської біографії Лупула не вплинули на рішення активу та особисто Мунтяна. Лупул очолив ВО\”Батьківщину у Кіцманському районі. Згодом за квотою партії став головою райради.

Скорейко не раз говорив однопартійцям та особисто Іванові Мунтяну, що Лупул продасть батьківщину, як до цього продавав інші партії. До його слв і думок не прислухалися. Натомість у районі організували активне цькування Скорейка. Його не допускали до керівництва РДА. І, зрештою, президент Порошенко зняв Скорейка з посади.

І тут гнила позиція керівництва обкому ВО\”Батькіщина\”, самого Лупула проявилася, ніби на лакмусовому папірці. ЛУПУЛ ПРОДАВ БАТЬКІВЩИНУ І ОЧОЛИВ ПАРТІЮ ПЕТРА ПОРОШЕНКА \”СОЛІДАРНІСТЬ.

Виходить Скорейко був правий!.

Тоді Мунтян, аби приховати свої прорахунки, звернувся до Юлії Тимошенко з проханням змінити Скорека на Пуршагу. Сам Пуршага нині працює в ОДА на посаді начальника одного із управлінь.

Шкода, що Юлія Тимошенко не розібралася у тонкощах ведення місцевої політики керівництвом Чернівецького обкому партії. Вона повторила помилку, яку раніше допустила з Петром Гасюком. Напередодні виборів цієї помилки партії виборці не пробачать.

Петро Кобевко

peredplata