На Буковині виборчий процес контролюють 5 партій

На Буковині виборчий процес контролюють 5 партійВ Чернівецькій області подання на членів виборчих комісій до територіальних комісій зробили політичні партії «Батьківщина», Народний фронт, «Солідарність», Радикальна та Аграрна партії, а також кілька людей подали партії «Відродження», «Соціалісти». Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Зокрема, в Хотинському районі комісії сформовані на основі подань від Батьківщини, Блоку Петра Порошенка «Солідарність», Народний фронт, Радикальної та Аграрної партій. Така ж ситуація в Сокирянському району. В Кельменецькому районі одну людину в селищну виборчу комісію подала партія «Відродження».

До Глибоцької районної виборчої комісії подання на членів комісій зробили «Батьківщина», Народний фронт, «Солідарність», Аграрна партія України, Радикальна партія, Соціалістична партія, «Свобода». В Герцаївському та Новоселицькому районах подання зробили п’ять партій: «Батьківщина», Народний фронт, «Солідарність», Аграрна партія України, Радикальна партія.

Найбільшою проблемою у вказаних районах є недостатня кількість подань для формування територіальних виборчих комісій низового рівня. Через це на засіданні Новоселицької районної виборчої комісії з першого разу вдалося сформувати тільки 7 з 25 комісій. Тільки на засіданні, що відбулося за 3 дні вдалося доукомплектувати всі інші комісії.

Подібна ситуація й в інших районах області. Зокрема, в Сторожинецькому районі подання надійшли від партій «Батьківщина», Народний фронт, «Солідарність», Аграрна партія України, Радикальна партія. З представників ще однієї, окрім перелічених, партії «Відродження» сформували комісії у Вижницькому районі.

Щодо Чернівецької міської виборчої комісії, то ОПОРА вже писала, що там тільки чотири місцеві осередки політичних партій вчасно зробили подання на членів комісій в трьох районах міста, а саме: «Солідарність», «Батьківщина», Народний фронт та політична партія «Соціалісти».
Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata