Прокуратура області зібрала достатньо даказів проти вбивці двох людей

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно 43-річного жителя села Іспас Вижницького району, якого підозрюють в умисному вбивстві та ще у декількох інших кримінальних правопорушеннях.
Так, 6 червня 2015 року підозрюваний гостював у знайомих в с. Черешенька Вижницького району. Після спільного розпивання алкогольних напоїв між ним та 38-річною господинею дому виник конфлікт на підставі ревнощів, в ході якого, переслідуючи умисну мету направлену на умисне позбавлення життя останньої, зловмисник наніс потерпілій удари дерев’яною палицею по голові. Від одержаних тілесних ушкоджень жінка померла.
Місце злочину чоловік не покинув, а продовжив конфлікт з 51-річним свекром потерпілої, якому теж завдав тяжких тілесних ушкоджень.(13.06.2015 року від травм потерпілий помер у Вижницькій ЦРЛ).
Після скоєного, незважаючи на те що в домі перебувало троє малолітніх дітей віком від 3 до 6 років,облив легкозаймистими паливно-мастильними матеріалами ковдру та інші речі в одній з кімнат вказаного будинку підпалив їх та втік.
Завадила пожежі шестирічна донечка загиблої, яка вчасно погасила полум’я.
У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів щодо вини підозрюваного у скоєнні цих кримінальних правопорушень та скеровано до Вижницького районного суду Чернівецької області обвинувальний акт зач.1 ст. 115 КК України( умисне вбивство); ч. 2 ст. 121 КК України(заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження); ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчиненому повторно); ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК України ( замах на умисне знищення або пошкодження майна); ч. 1 ст. 135 КК України (завідомо залишенні без допомоги діти).
Як з’ясувалось це не перша кримінальна справа у житті обвинуваченого. У 2012 році Кіцманський районний суд засудив його за ч. 2 ст. 125 , ч. 1 ст. 129, ч. 1 ст. 185 КК України ( умисні легкі тілесні ушкодження, погроза вбивством та крадіжка) до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю 3 роки.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata