Регіонали повертаються на Буковину

Регіонали повертаються на БуковинуНаївних буковинців дурили, дурять і будуть дурити, доки світ стоїть. Коли партію регіонів прогнали з області, нікуди не поділи членів партії. Михайло Гайничеру зі страху під танці на столі написав заяву на звільнення, віддав її Іванові Мунтяну, і вона зникла. А Гайничеру залишився. Він миттєво перейшов до табору Яценюка-Порошенка і там собі доживає політичне життя.

Мунтян заяву нікому не показує. І зараз Гайничеру разом з агресивним регіоналом Романюком під личиною «Нашого краю» проривається до обласної ради. Спочатку нічого не віщувало їхнього проходження. Вони пасли задніх, люди за них не голосували. Та за день-два після виборів різко зупинилися надходження протоколів до ОВК. А у середу, 28 жовтня, їх відкрили, і… — Гайничеру з регіоналами семимильними кроками марширує до обласної ради. І нема на те ради, нема на те сили.

Окрім цих регіоналів, до ради через задній прохід обладміністрації влізає й «Опозиційний блок». Це також агресивні регіонали, через яких люди на Майдані вмирали, через яких і війна на Сході досі триває. Веде їх соратник Папієва у ті часи (не виключено, що й досі ним керований) Дмитро Павел. Він гордиться своєю приналежністю до партії регіонів і глибоко чхає на наші з вами моральні якісь йому закиди. Цинічний і підлий тип провокує громаду на те, аби вона його вивела з облради, як раніше Папієва. Але це ще півбіди. Біда з’явилася тоді, коли стало відомо, що Дмитро Павел — не простий собі регіонал опозиційний… Він ще й громадянин Румунії, а не України.

Недавно були оприлюднені документи про подвійне громадянство цього типа. Але на це не відреагувала Українська держава і її спецслужби. Ніби у нас дозволене подвійне громадянство. Дуже шкода. Бо Павел при одержанні румунського паспорта змушений був дати клятву на вірність Румунії, а не Україні.
Після опублікування інформації про подвійне громадянство Павела він спробував це спростувати. Але робив спробу дуже мляво. Напевне, боявся, аби румуни не відібрали в нього паспорт їхнього громадянина.

Паспорт Румунії виданий Павелу Дмитру Дмитровичу 22.07.1983 р.н. за номером 051192482 (Pavel Dumitru).
У мне є закономірне питання: чому жоден політик, жодна політична партія чи громадська організація не оскаржила в суді реєстрацію Павела кандидатом у депутати Чернівецької обласної ради? Викликає подив і те, що обласна виборча комісія його також зареєструвала без будь-яких сумнівів.

Хтозна, може, зараз до обласної ради зайшов уже не один десяток громадян Румунії, Росії, ДНР, ЛНР та інших…

Тому проходження до обласної ради «Опозиційного блоку» і затягування туди «Нашого краю» ставить під великий сумнів правдивість вибору буковинців. Тим паче, що їх не було до вечора середи, 28 жовтня. І враз вони з’явилися, ніби Пилип з конопель.

Одні політологи кажуть, що це є правдива реакція людей на прорахунки уряду й президента. Тож це є закономірний процес. Як на мене, у Чернівецькій області створюється п’ята колона для дестабілізації ситуації у регіоні. Коли і як вона почне діяти, покаже час. Тож будьмо уважні. Вороги уже на порозі сесійної зали парламенту Буковини.

Петро КОБЕВКО

peredplata