Рідні інваліда та їхні спадкоємці зможуть отримати безоплатно у власність автомобілі

Рідні інваліда та їхні спадкоємці зможуть отримати безоплатно у власність автомобіліЧлени сімей інвалідів та їхні спадкоємці зможуть безоплатно отримати у власність автомобілі, надані через Головне управління соціального захисту населення. Про це повідомляє головний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Наталія СИРБУ.

На засіданні Уряду 7 жовтня 2015 р. було ухвалено постанову № 803 Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 41 Порядку забезпечення інвалідів автомобілями». Зокрема, документом передбачено, що після смерті інваліда, дитини-інваліда автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід, дитина-інвалід були забезпечені через головне управління соціального захисту населення, за бажанням членів їх сімей, спадкоємців передається їм у власність безоплатно за рішенням Мінсоцполітики, передає.

У разі відсутності членів сім’ї, спадкоємців або в разі небажання членів сім’ї, спадкоємців отримати автомобіль таке авто повертають головному управлінню соціального захисту населення.

peredplata