На Буковині тривають рейдові перевірки для виявлення браконьєрів

На Буковині тривають рейдові перевірки для виявлення браконьєрів Державною екологічною інспекцією в Чернівецькій області із залученням працівників новоствореного національного природного парку “Хотинський” проведено рейдову перевірку території водного фонду річки Дністер.

Під час рейду з акваторії Дністровського водосховища вилучені незаконні знаряддя лову – 18 браконьєрських сіток протяжністю 1 тис. 350 м, затримано браконьєра, який займався незаконним виловом водних живих ресурсів. За незаконні дії на правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення та готуються матеріали для позову. За попередніми розрахунками, збитки завдані державі, становлять близько 13 тис. грн. Незаконні знаряддя лову, моторний човен та добута риба вилучені працівниками інспекції.

У Державній екологічній інспекції в Чернівецькій області поінформували, що з 21 листопада цього року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України №1209 “Про затвердження так для обчислення розміру шкоди заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів”, якою збільшено розмір шкоди за незаконне добування рибних ресурсів. Телефон гарячої лінії, яка працює в Державній екологічній інспекції в Чернівецькій області, 55-90-92.

peredplata