Хто у Чернівцях найголосніше кричить «Зрадник!»?

Наших політиків нічого нічому не навчило. Кожну перемогу вони видають за свою особисту. А поразку їм створив хтось інший. Тільки не вони. Так говорив журналістам Олександр Фищук, голова Чернівецької ОДА.
Він зробив спробу прокоментувати свою нищівну поразку на виборах голови облради.

Хто у Чернівцях найголосніше кричить «Зрадник!»?

Як відомо, минулого тижня вибирали голову. І вибрали Івана Муняна з ВО «Батьківщина». За нього проголосували 47 депутатів, за Фищука – 14, а 2 – проти них обох.

Такого результату не чекав навіть Іван Мунтян. Тим паче, що його партія значно відстала на виборах від партії Петра Порошенка «Солідарність». Нагадаємо, що від «Батьківщини» в облраді є 12 депутатів, а від «Солідарності» – 15.

За логікою та законами, головою облради мав би бути представник БПП «Солідарність». Але сталося так, як сталося.

Того ж дня посипалися прокльони на голови депутатів всіх інших малих фракцій в обласній раді. Їх почали звинувачувати у зраді. А кого вони зрадили? Україну? Буковину? Ні!

То чого ж хочуть політики? Вони хочуть влади. І кожен, кому її не дають, звинувачує у зраді інших.

Насправді зрада на Буковині була всередині партії Петра Порошенка. І не сьогодні чи вчора вона сталася, а ще задовго до виборів. Її приховували від громадськості, від публічності. А найбільше її приховували від президента. Тепер все вилізло назовні, як шило із мішка.

А все сталося тоді, коли Куліша призначили першим заступником Фищука. У Києві домовилися. А у Чернівцях закусили вудила. Чекали моменту помстися один одному. Тільки чому і для чого? Досі невідомо. Хоча Фищук до влади прийшов з Майдану і разом з Бурбаком, Федоруком, «Народним Фронтом» та Яценюком. А Куліш був і при Папієві разом з Онуфриком та іншими колорегіональними. Тож нічого спільного у них не було. Щоправда, початок їхньої сумісної роботи зовні виглядав мирним. Фищук, Федорук і Бурбак боролися з Сеничаком. А Папієв спостерігав, не втручався.

Потім почалися вибори. БПП «Солідарність» відразу висунула Куліша першим у список. Це не сподобалося Бурбаку і Фищуку. Але вони промовчали, як промовчали тоді, коли до списку Петра Порошенка внесли півдюжини справжніх регіоналів. Без Куліша та нардепів Онуфрика, Рибака ці кандидатури не могли бути затверджені. Коли партія виграла вибори, порахували депутатів. З’ясувалося, що фронтовики у «Солідарності» посіли чільне місце. Хоча їм визначали тільки 25 відсотків від загальної кількості кандидатів. Тоді вперше заговорили, що Фищука висунуть на голову облради. Онуфрик-Рибак-Куліш зіграли на випередження і силами Чернівецької міської організації БПП «Солідарність» висунули на голову Куліша. Потім щось сталося всередині. Приїхав у Чернівці Яценюк. І Куліш привселюдно висунув на голову Фищука. Висунути висунув, а осад залишився. Тож потім все вилилося у ті проблеми, які маємо. Навіть не вся фракція БПП «Солідарність» у Чернівецькій обласні раді голосувала за Фищука.

Тож треба було так налаштувати депутатів, аби вони лютою ненавистю ненавиділи Яценюка у його рідній області та помстилися його висуванцю, коли за Фищука проголосувало 14 із 63 депутатів!

– Я такого не чекав, – каже Олександр Фищук. – Це – зрада.
Так, це зрада. І зрадники мусять бути покарані. Тож чому досі навіть фракція БПП «Солідарність» не обговорила публічно проблему? Чому нема коментарів і відповідних партійних рішень?

Чому мовчать президент і прем’єр?
Адже голосуванням за голову від влади депутати Буковини, партія «Солідарність» принизили, зганьбили імена президента та прем’єра, опустили нижче плінтуса їхній авторитет у Чернівецькій області.

Чого нам далі чекати від агресивного протистояння всередині провладної пропрезидентської партії? Їхня ненависть один до одного може здетонувати на невиправні дії, що призведуть до масштабних конфліктів, у які будуть втягнуті широкі верстви населення області.

Петро Кобевко

Р.S. Тільки не звинувачуйте у своїх гріхах інші партії, інших людей, мене, зокрема, і газету «Час». Дивіться у дзеркало. То є ваше лице. Таким ви робите обличчя нашого президента, прем’єра і всієї влади.

peredplata