Іван Мунтян поділився владою на Буковині

Іван Мунтян поділився владою на БуковиніВідбулося відкладене засідання сесії Чернівецької обласної ради. Ділили владу. Першим заступником голови обрали Інгу Маковецьку від фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Заступником обрали Віталія Мельничука з ВО «Свобода».
За п. Маковецьку проголосували – 41 депутат, 16 – проти , 2 зіпсовані бюлетні.
За Мельничука – 42 депутати, 16 проти, 2 – зіпсовані.

Таким чином, як передбачала газета «Час» на Буковині створено МММ (Мунтян-Маковецька-Мельничук).

Потім ділили комісії. Всім роздали по заслугах і ніяких питань не виникло. Окрім медичної комісії. Вона опікується охороною здоров’я, соціальним захистом та проблемами воїнів АТО і їх сімей.

Різними шляхами, хитрощами, брехнею та підкилимники іграми на голову комісії Іван Мунтян запропонував депутата від «Нашого краю» (фракцію очолює агресивний регіонал Михайло Гайничеру).

Коли депутат Ольга Кобевко правдиво засумнівалася, що регіонали чи «Опозиційний блок» зможе активно вирішувати проблеми воїнів АТО, відразу голова фракції опоблоку Павел заперечив, що претендент на посаду є їхній член. Але почав активно за нього агітувати. І тим самим підтвердив, що регіонал регіонала завжди підтримає. Та незважаючи на вагомі аргументи щодо саме цієї комісії депутати таки підтримали кандидатуру запропоновану Іваном Мунтяном.

Хоча у кулуарах повели мову, що зовсім не цей голова запропонував її, а той, котрий був до Івана Миколайовича. Тобто регіонал Гайничеру. Саме про нього говорять, що пропонував Гайничеру свого односельчанина і родича з Глибоцького району.

Воїни АТО Чернівецької області застерігають вчорашніх регіоналів, а нинішніх опоблоківців, нашокраянців, щоби вони перестали шкодити Україні, нації і Буковині. Інакше, бійці будуть вживати до них більше радикальні та рішучі засоби впливу.

А «Солідарність» Петра Порошенка зганьблена до самого краю. До керівництва найбільшу фракцію обласної ради не запросили. Її засунули на задвірки місцевої політики. Присоромлені депутати і партійці вимагають внутрішньої дискусії, де ставлять питання про діяльність фракції, про керівництво партії в області, про роль народних депутатів України від коаліції, котрі негативно впливають на розвиток «Солідарності» на Буковині.

Якщо найближчим часом не відбудеться внутріпартійна дискусія, не будуть належно оцінені дії розкольників «Солідарності», партія у Чернівецькій області втратить повагу, голоси виборців і зійде на політичний маргінес.
Петро Кобевко

peredplata