Бурбак розповів про зради Куліша, який здав президентську «Солідарність» на Буковині

Бурбак розповів про зради Куліша, який здав президентську «Солідарність» на БуковиніУ Чернівецькій міській та обласній радах створять депутатські групи \”Народного Фронту\”.

Про це в коментарі повідомив народний депутат Максим Бурбак.

Він заявив, що сьогодні на Раді партії \”Народний Фронт\” буде розглядатися відповідне питання.

Нардеп заявив, що потреба у створенні нової депутатської групи \”НФ\” виникла у зв’язку з ситуацією, яка виникла всередині фракції в облраді \”БПП \”Солідарність\”, до якої також входять представники \”Народного Фронту\”.

\”Скажімо те, що сталося учора в облраді, коли депутати обрали заступниками голови представників РПЛ і \”Свободи\”. Вчорашні результати виборів заступників голови – це персональна відповідальність Куліша (першого заступника голови ОДА та керівника обласної організації \”БПП\”, – ред.) за провал провладної партії у Чернівецькій області на місцевих виборах\”, – сказав Бурбак.

\”Перше – це здача Чернівців на поталу \”Рідному місту\”. Друге – здача своїх же депутатів, які виграли у Чернівцях і не пройшли по списку до облради, бо Куліш не захотів змагатися і відстоювати справедливість результату по дільницям Новоселицького району. Я особисто йому заносив протокол з мокрими печатками наших спостерігачів від \”НФ\”, де було 12 дільниць. Я казав: \”Йди в суд і перевіряй достовірність підрахунку голосів\”. Він цього не зробив. І в нього фракція була у вівторок 22 депутати. А вже у середу після виборів стала 15\”, – додав народний депутат. Втретє, коли Куліш зрадив, це ситуація щодо підтримки Фищука. Переконаний, що лише шість депутатів з фракції «Солідарності» проголосували за нього. Висновків не зроблено.

Водночас Максим Бурбак повідомив, що він пропонував керівництву \”Солідарності\” на Буковині створити коаліцію в обласній раді.

\”Я півтори години пояснював, що на місці не повинно бути поділу на партії. Тут є тільки одна партія влади, яка виграла вибори. Тому вона повинна бути представлена у президії обласної ради. Заявляв, що перший заступник повинен бути від \”Солідарності\”. І три комісії повинні бути наші. Я пропонував їм створити нормальну коаліцію. Припинити шантаж мілких партій, те, що інколи відбувається у Верховній Раді. Припинити це, сформувати: \”Батьківщина\”, \”Солідарність\”, аграрії… І візьміть ще одну партію… Чотири партії, 38 людей – і ви робите все, що завгодно: дисципліна в залі, приймаєте всі рішення… А зараз кожен бути смикати на себе – 10 партій, і ще й в президії вони стоять… І знову ж таки – було рішення фракції про висунення Івана Шевчука у перші заступники. Знов зрада… Чи це така політика у фракції БПП, чи що?\”, – сказав М. Бурбак. – Запевняти, що отримати три комісії – це дуже добре – нонсенс. Рішення комісії носить рекомендаційний характер, а рішення приймається сесією.

\”У фракції \”Солідарності\” є представники \”Народного фронту\”. То я впевнений, що ми будемо створювати депутатську групу \”Народного фронту\” в Чернівецькій обласній та міській раді. Тому що грати по їхнім брудних правилам ми не будемо, бо на нас теж лежить відповідальність. А в закулісних іграх Куліша я брати участь не буду. Переконаний, що йому десь там підказує також товариш Папієв. Він нікуди не дівся. Однопартійці вирішили, що в цьому не братимемо участь. П\’ять разів зрадити – це вже потрібно робити висновки\”, – сказав Бурбак.

Джерело

peredplata