«Допоки у Чернівцях «салютуватимуть» всупереч забороні?!»

Народна трибуна

Крик душі

«У нашому мікрорайоні (вул. Руська, «Гравітон») Новий рік зустрічали такими вибухами, що вуха закладало, і це всупереч забороні на це міської влади та зверненню військовослужбовців, котрі повернулися з війни зі Сходу, – крик душі родини чернівчан, син яких загинув, захищаючи Україну, – Тетяни Нілівни та Костянтина Павловича Конопльових. – Петарди безперервно вибухали впродовж більш ніж двох годин, проте поліції не було ані видно, ані чути. Зазвичай ми тут постійно бачимо правоохоронців, які стежать за громадським порядком, – і на автомобілях патрульно-постової служби їздять, і пішохідний патруль чергує. А новорічної ночі склалося враження, що ті, хто мав би оберігати спокій людей та слідкувати за дотриманням тиші, просто-на-просто самі бояться знавіснілих хуліганів. Чому так відбувається? Одразу згадали про сина, який віддав життя за мир на нашій землі: чи гідні подвигу його та його побратимів ті, хто нині так веселиться «на повну»? Адже вони навіть не задумуються про те, завдяки кому живуть сьогодні під мирним небом у теплих затишних оселях, у той час як наші воїни-захисники, ризикуючи життям під ворожими «Градами» та снайперськими кулями, мерзнуть у вогких холодних окопах та, може, навіть не мають що їсти… Обурює таке ставлення й до особистого прохання АТО-вців не застосовувати петарди та іншу піротехніку, бо новорічні чи приурочені до якихось інших дат вибухи тими, хто повернувся з поля бою, сприймаються геть по-іншому. Жахіття війни ще не скоро зітреться з їхньої пам’яті, якщо взагалі зітреться… Що вже казати про нас, батьків, які назавжди втратили своїх дітей. Неповагу до розпорядження міської влади щодо заборони на використання піротехніки сприймаємо і як неповагу до себе особисто та до світлої пам’яті воїнів, які віддали своє життя за Батьківщину, та тих, котрі боронять нас від лютого ворога сьогодні.

То хто власне має стежити, щоб такого не відбувалося? Може, це не є повноваженнями поліції? Допоможіть з’ясувати, як від усього цього захиститися».

Писк влади

У Першотравневому райвідділі Національної поліції в Чернівецькій області пояснюють, що правоохоронці обов’язково реагують на звернення стосовно порушення громадського порядку способом, про який повідомили читачі «Часу», та закликають громадян у подібних випадках чимшвидше телефонувати на спецлінію «102», вказавши адресу та конкретне місце, звідки запускаються феєрверки. Черговий тоді зможе чітко скоординувати наряди, аби вони оперативно змогли виявити та покарати винних.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata