Хотинчани увіковічать пам’ять про юного земляка-Героя, який загинув в АТО

Хотинчани увіковічать пам’ять про юного земляка-Героя, який загинув  в АТОЗа ініціативи Буковинського осередку ВО \”Свобода\” було подано звернення до Хотинської районної та міської, а також Чернівецької обласної рад, з наполяганням увіковічити ім’я націоналіста Олександра Коваля, який загинув 1-го січня 2016 року під Маріуполем.

Зокрема, пропонується іменувати школу, у якій він навчався, а також одну з центральних вулиць міста Хотин (назва якої має ознаки тоталітарного минулого) в честь бійця. Також, на рівні міста, району та области передбачити та реалізувати культурно-мистецькі, спортивні та національно-патріотичні заходи в честь Олександра Коваля, цьогоріч та в подальшому.

«Сашко завжди намагався зрозуміти високі матерії суспільства, але не часто його активна життєва позиція та відчуття справедливості отримували розуміння в оточуючих, зокрема й у його рідному Хотині» – коментує депутат-свободівець Чернівецької обласної ради, Віталій Мельничук.

Нагадаємо, що Сашко Коваль був одним з активних учасників Революції Гідности, а з настанням повноліття, пішов добровольцем на фронт. «Він ніколи не ховався за спини побратимів, завжди чітко усвідомлював, що захист своєї Держави – найвагоміший внесок у житті» – згадують друзі бійця.

«Вважаю за потрібне на всіх рівнях, в тому числі й на рівні міста Хотин, запланувати та реалізовувати заходи, що стосуватимуться підняття духовних, культурних і патріотичних настроїв. За життя, Сашко завжди намагався розвивати здоровий дух і тілі молоді, організовуючи вишколи в Хотині та заходи такого типу. Вважаю обов’язком відновлювати те, що задумав юний боєць. Вірних синів України повинні пам’ятати, не роками – тисячоліттями» – додав Віталій Мельничук.

Джерело: БП

peredplata