Наступ регіоналів у Сторожинці

У Сторожинці підняли голови недобиті регіонали. Якось так сталося, що вони дуже швидко оговталися від ударів, яких завдала їм Революція Гідності. Принишкли, заховалися на рік-півтора, і знову вигулькнули у партіях, які нібито нічого спільного з Папієвим-Януковичем та ПР не мають. На жаль, зуміли обманути виборців і знову всістися в крісла депутатів. Хто – у сільській раді, хто – у міській, а хто – у районній. За роки політичного дрейфування ці люди навчилися всім методам політичних маніпуляцій. Тому й не дивно, що вони так вміло дурять і виборців, і владу, яка приходить. Тож і виходить, що кожна влада – це їхня влада. Вони встигають тільки колір прапора і назву партії змінити. А керують скрізь і завжди. Далеко за прикладами ходити не доводиться. Бо всі знають сторожинецьких політичних скакунів з партії у партію. Таких як Пожога, Плегуца, Брижак та ін.

Візьміть для прикладу Петра Брижака. Я особисто пам’ятаю його як активного есдека об’єднаного від Віктора Медведчука. Згодом він був уже в «Нашій Україні», потім – у «Порі». І насамкінець таки прислужився партії регіонів. А коли стало небезпечно там, то вже Петро Брижак – аграрій. І завжди він при ділі. Скрізь його треба.

У часи Революції Гідності теперішній і тодішній директор друкарні Віктор Белінський привселюдно вимагав у регіоналів не служити Януковичу, а йти у ногу з народом. Він вимагав відставки голови райради Петра Брижака, депутатів-регіоналів. Революція на якийсь час перемогла. Але регіонали, викинуті на політичний смітник, Белінському не простили. Коли вони оговталися і на ідеях інших партій увійшли знову до райрад, поставили питання про зміщення з посади директора, їхнього «могильщика» Віктора Белінського. Для цього знайшлися формальні приводи. З директором закінчувався контракт. Друкарня ж-бо є комунальним підприємством. Тож поставили питання на сесії про непродовження контракту з таким, на їхню думку, правдолюбом. І знайшлися у раді голоси. Контракт розірвали. Ніхто навіть не здогадався запитати людей, які працюють у друкарні, чи вони погоджуються з таким рішенням. Адже не Плегуці, Пожозі та Брижаку працювати у друкарні з новим керівником. Вони відомстили своєму політичному опонентові й, напевне, цьому раді. А колектив друкарні повстав проти такого рішення депутатів.

Наступ регіоналів у Сторожинці

Перше, що зробили люди, – написали заяву голові районної організації БПП «Солідарність» (він же й голова райради) Івану Лосіку. У заяві вимагають зустрічі з колективом друкарні всієї фракції БПП «Солідарність» у райраді. Чому саме депутатів? Як з’ясувалося, саме ця партія разом з ВО «Батьківщина» має більшість у раді. А сам директор Белінський є активним членом ВО «Батьківщина». І, на думку колективу, саме колишні регіонали помстилися директорові за партійну та політичну діяльність. Про це колектив пише у «Зверненні» до голови обласної ради і голови обласної організації ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна.

«Рішенням сесії не продовжено контракт з Белінським В. І. у зв’язку з його політичною діяльністю, що було заявлено з трибуни (сесії) колишніми представниками партії регіонів».

Про стабільність роботи друкарні свідчать факти і колектив, який одержує зарплату, соціальні гарантії і т. д.

Депутати райради від ВО «Батьківщина» Катерина Гуцуляк, Микола Мікіцел, Володимир Мойсюк та депутат обласної ради Світлана Фочук вважають, що фракція партії БПП «Солідарність» змушена підтримати їхню партію. Бо саме ці дві сили входять у парламентську коаліцію. І їх є переважна більшість у Сторожинецькій райраді. Від БПП «Солідарність» там 10 депутатів, від ВО «Батьківщина» – 11. Якби вони всі голосували за свого, то був би 21 голос. А потрібно 19.

Але далі там закрадається інша проблема. Заяви на посаду директора уже написали 7 претендентів. І що найбільше непокоїть сторожинчан, – це те, що до влади у друкарні намірився йти колишній секретар райкому КПУ (тепер, напевне, він у підпіллі). І саме вчорашні регіонали та комуністи у райраді готують місце йому на посаду директора.

У зв’язку з тим, що підпільник-комуніст у місті та районі займається, окрім комерції, скупкою нерухомості, є підозра, що він має намір друкарню вивести з виробничого процесу, а приміщення приватизувати.

Колектив готовий до перемоги відстоювати свої інтереси і право на працю. І робитиме це всіма доступними методами.

(далі буде)

Петро Кобевко

peredplata