Учасникам бойових дій нагадують не забути подати документи на щорічну одноразову виплату до 5 травня

Учасникам бойових дій нагадують не забути подати документи на щорічну одноразову виплату до 5 травняНе затягувати з подачею документів для отримання разової грошової допомоги, яка виплачується щорічно до 5 травня учасниам бойових дій, про це попросили в Центрі допомоги учасникам АТО. Ця допомога призначається Кабінетом Міністрів. Минулого року вона становила для учасників бойових дій 875 гривень.

— Для отримання цієї виплати потрібно, щоб кожен учасник бойових дій, який демобілізований, не є пенсіонером чи інвалідом війни, подав до 30 квітня заяву до військового комісаріату, а до неї реквізити розрахункового рахунку, на який будуть перераховані кошти. Інваліди і пенсіонери не подають нікуди заяв, вони отримують ці кошти автоматично, — звернула увагу координатор Центру допомоги учасникам АТО Альона Каїрцева.

Виплату до 5 травня отримають учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особи, на яких поширюється чинність Закону яць сУкраїни «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертви нацистських переслідувань.

peredplata