У неділю в Чернівцях палитимуть опудало дідуха і пригощатимуть варениками

У неділю в Чернівцях палитимуть опудало дідуха і пригощатимуть варениками13 березня у Чернівцях на Соборній площі міста відбудеться театралізоване свято \”Зиму проводжаймо – весну зустрічаймо\”. Свято розпочнеться о 12 ранку і триватиме до 20.00.

В рамках цього свята буде проводитися ярмарок з продажу хлібопекарських і кондитерськх виробів. На свято запросили представників сільських господарств і підприємців, які виробляють молочну продукцію. На ярмарку можна буде придбати різні вироби ручної роботи. Низка цікавих заходів будуть поводитися і для дітей: це і конкурси, і катання на поні, і інші атракції…

-Ми плануємо організувати незабутнє свято для городян та гостей міста, – сказала заступник директора департаменту економіки міської ради Руслана Сідляр. – Зокрема до участі в ярмарку запрошені фермерські господарства, майстри виробів ручної роботи, працівники ресторанного господарства, виробники хліба, молочної продукції. За старовинними рецептами виготовлятимуть вареники, млинці тощо.

-Аматорські колективи міста готують театралізовані програми, міні-вистави, які відтворюватимуть народні традиції, сценки з життя наших прадідів, – розповіла заступник начальника управління культури Чернівецької міської ради Галина Крупа. – Ми побачимо, як тещі пригощали своїх зятів млинцями, як зяті запрошували своїх тещ у гості, як в останню неділю перед постом люди просили пробачення один в одного за все…

Також чернівчани матимуть можливість повісити стрічку зі своїм бажанням на символічного дідуха, якого спалять вечором на площі.

На святі будуть присутні і волонтери, які збиратимуть кошти на оформлення сенсорної кімнати для маленьких пацієнтів з вадами здоров’я. (Д.Ватаман)

Джерело: molbuk.ua

peredplata