ДП “Документ” продовжує дерти гроші з чернівчан

ДП “Документ” продовжує дерти гроші з чернівчанДержавне підприємство “Документ” і далі продовжує нав’язливо надавати незрозумілі послуги з оформлення закордонних паспортів у Шевченківському райвідділі управління Державної міграційної служби України в Чернівецькій області.

Про це мені повідомили обурені чернівчани. І це після низки статей про ці маніпулятивно-корупційні речі в міграційній службі, рішення Колегії ДМС України, яким розпочато процес виведення працівників ДП «Документ» з підрозділів міграційної служби! Не вірилось, що все залишилось, як було. Але.

17 березня 2016 року я застала ту ж таки працівницю в тому ж таки приміщенні за тим же заняттям — нав’язуванням послуг громадянам за повного потурання зі сторони працівників та керівництва Шевченківського райвідділу УДМС області. Послуг, які мають надавати працівники райвіддлу УДМС в Чернівецькій області.

Нагадаю, що якщо простому смертному зайти в Шевченківський райвідділ УДМС у Чернівецькій області, то він натрапляє, окрім черг, одразу на працівницю ДП “Документ”. Якщо ж надумає зайти в кабінет власне управління з запитанням про зразки заяв, рахунки, куди сплачувати, копії яких документів потрібно для отримання закордонного паспорта, то людину відфутболяться назад до працівниці ДП “Документ”, яка з милою посмішкою всучить вам рахунок на послуги підприємства, а потім, після сплати, з купою документів, так само підсуне договір. Про те, як це відбувається, “Ні корупції” вже писав.

На моє запитання, чому вона досі тут сидить, працівниця сказала, що зйомка заборонена і почала кудись збиратись. У кабінеті міграційної служби коментувати щось відмовились, сказавши, що це потрібно питати у начальника відділу.

Звичайно, я пішла до начальника Шевченківського відділу міграційної служби Петра Ткачука. Він сказав, що я “обманюю себе, його і обманюю всіх людей, які читають мої публікації” і що те, що я пишу“, – це зі світу фантастики”. На мою заувагу, щоб подавав до суду, якщо там неправда, сказав, що це “надто дріб‘язково” для нього. Ну а мені не дріб‘язково.

– Працівник ДП “Документ”, який знаходиться в нас, він не знаходиться в приміщенні Державної міграційної служби, він знаходиться в приміщенні загалом, яке орендується. Крім нас, є приміщення ДМС, приміщення, яке орендує банк тощо, – заявив Петро Ткачук. А те, що перед входом стоїть табличка міграційної служби, начальник сприймає нормально і не бачить тут ніяких проблем.

Футболення працівниками відділу відвідувачів до ДП “Документ” та нав’язування ним послуг Петро Ткачук взагалі відкидає як факт. Незважаючи на те, що я була свідком і жертвою таких дій.

– Люди сплачують 60 грн. як добровільний внесок за консультацію, оформлення ксерокопій, – переконаний начальник.

З відео, зробленого влітку 2015 року, або ж просто відвідавши відділ, ви можете переконатись, який це добровільний внесок. І як все там пов’язано.

Петро Ткачук наголосив, що є графік виведення, припинення роботи ДП “Документ” в підрозділах ДМС. І в Чернівцях це орієнтовно влітку відбудеться.

Потім зайшла мова про автівку посадовця. Він спершу від неї відхрещувався. Коли я сказала, що на власні очі бачила, як він з неї виходив, Петро Ткачук запевнив, що от у цьому році купив автівку. Питаю — за які гроші? Сказав, що продали Лексус дружини. І що це все буде відображено в декларації. Я перевірю.

Насправді, під час спілкування з начальником відділу Петром Ткачуком, я відчувала себе людиною, якій плюють в обличчя і кажуть, що то дощ іде. І ще й так хитро посміхаються.

В результаті маємо той же ДП “Документ”, ту ж схему розташування, ті ж схеми, те ж ставлення до цього всього керівництва.

А я вже планую наступний візит до відділу міграційної служби. І наголошую — ніяких коштів посередникам, якщо в цьому немає нагальної потреби і ви розумієте кому і за що платите. Вимагайте у працівників міграційної служби виконувати свою роботу — консультувати вас, давати інформацію.

Надія Вірна, для “Ні корупції!”

peredplata