Лісозаготівлю сухостою біля Буковинських водоспадів зупинили

Лісозаготівлю сухостою біля Буковинських водоспадів зупинили

Санітарну рубку сухостійного лісу біля ландшафтного заказника місцевого значення «Буковинські водоспади» зупинили, хоч всі дозволи на лісозаготівлю є. Водоспад «Ворота» звільнено від кам’яного насипу, який захищав його на час трелювання деревини. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Насадження було пошкоджено шкідниками і хворобами лісу. Спеціалісти, які цей факт зафіксували, відвели під рубку ділянку загальним обсягом в 350 кубічних метрів. Документи, відповідно до яких заготовляли ліс, виписані законно. До процесу вивезення деревини лісгосп не причетний, – розповідає в.о. начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий. – На період активного туристичного сезону рубку зупинено. Проте досі залишаються дві ділянки, де всихає ялина. Цей заражений ліс, з точки зору лісівництва, необхідно ліквідувати, аби не допустити поширення хвороб та шкідників на здорові деревостани. На місці уже здійсненої лісозаготівлі у науково встановлені терміни посадять молодий ліс.

Чи продовжать тут санітарні рубки, вирішуватимуть колегіально. А наразі поруч із водоспадом лісівники пропонують владникам спільно облаштувати для відпочивальників рекреаційну зону. Хоча користувачем лісу є держспецлісгосп, сам водоспад належить сільській раді.
Раніше, до ряду потужних повеней у 2000-х роках, через нинішній водоспад «Ворота» йшла дорога до людських господ. Над потоком була збудована кладка, про це розказують місцеві жителі.

Контактна особа:
Аліна Агопшук
095-214-72-39
097-183-83-63
press_choulmg@ukr.net

peredplata