Бунт контрабандистів у Красноїльську

Слабинку, яку влада проявила під час першого перекриття кордону невідомими людьми, котрих вивів на дороги провокатор, нині дає свої небезпечні наслідки. Кілька днів по тому на будинки і паркани, де живуть більш-менш принципові та чесні митники, невідомі особи розвішали бойові гранати з попередженнями про розправу. Досі ні міліція, ані СБУ не знайшли зловмисників. Вони не покарані. Як і не покарані ті, хто перекривав дорогу. Як не відповіли перед законом та українською нацією депутати і держслужбовці, котрі використовують подвійне громадянство для власної наживи.

Бунт контрабандистів у Красноїльську

Непокарані злочини тягнуть за собою нові. А слабкість влади і держави провокує на вчинки, що межують не тільки з порушенням закону, а й з державним переворотом, державною зрадою і т. п.

Днями майже півсотні мешканців прикордонних сіл вийшли на бунт у Красноїльську. Для цього вони знайшли формальний привід – начебто надмірну прискіпливість, які по-справжньому взялися за контрабанду цигарок. Останнім часом на кордоні затримано сотні тисяч коробок з цигарками, автомобілів, які їх перевозили, людей, котрі займалися контрабандою. Тоді контрабандисти підбурили жителів прилеглих сіл вийти з протестами проти того, щоб охоронці кордону ходили зі зброєю на тих його ділянках, де є стежки контрабанди. Почався неприхований шантаж держави.

Рятувати ситуацію приїхав з Києва перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк. Він прямо заявляє, що бунт контрабандистів стався тоді, коли прикордонники почали їм заважати.

До речі, серед підбурювачів були й колишні колеги охоронців кордону. На захист України викликали резервні авіазасоби та гелікоптери, СБУ, Національну гвардію. З Києва та Львова до Буковини уже прибуло 30 мобільних груп по боротьбі з контрабандою. Вони повністю укомплектовані, озброєні та навчені. Якщо потрібно, то до охорони кордону і до боротьби з контрабандою залучатимуть армійську авіацію.

Водночас озброїлися митники. І взялися до контрабандистів не на жарт.
Чи буде відповідний результат?
Покаже «Час».
Петро Кобевко

peredplata