Куди поділися румунські тролейбуси для Чернівців?

Минулоріч під час чергової зустрічі з журналістами мер Чернівців Олексій Каспрук з радістю поділився з чернівчанами новиною про те, що під час чергової робочої поїздки в Бухарест йому вдалося домовитись про безкоштовну передачу Чернівцям тамтешніх «беушних» тролейбусів. При цьому мер попередив, що це може трішки затягнутися – адже поки що ще вирішується питання про їх кількість, а також транспортування з Бухареста до Чернівців.

Куди поділися румунські тролейбуси для Чернівців?

«Трішки» дійсно затягнулося, породивши серед чернівчан кілька жартів. Мовляв, тролейбуси досі не доправили, адже між Чернівцями і Бухарестом немає тролейбусної лінії. От коли побудують, тоді й приїдуть. Що там ті 522 кілометри! За кілька діб уже будуть в нас.

Проте, як з’ясувалося, питання затягується не з економічних, а з політичних причин. Причім не з наших, а із забугрових. Як пояснив мер Каспрук, питання зависає у повітрі до червня.

Ми продовжуємо вести перемовини з румунською стороною, проте нам порадили дочекатися місцевих виборів у Бухаресті, адже до того часу це питання не вирішиться.

Що робила робоча група разом із бухарестськими чиновниками з початку року до сьогодні та чому тролейбуси досі не вирушили до Чернівців – бодай на рівні паперів, – неясно. Проте ясно одне – найближчим часом на беушних румунських тролейбусах чернівчани зможуть покататися тільки в Румунії.
Надія Руснак

peredplata