Чому ремонтують не всю вулицю Главки?

Народна трибуна

Крик душі
«Ми вже неодноразово порушували питання про незадовільний стан покриття вулиці Йозефа Главки, електронна петиція з вимогою її ремонту на сайті міської ради набрала певну кількість підписів, отримали й відповідь – у 2016 році ремонт буде здійснено, але бачимо, що це – просте окозамилювання: ремонтують насправді дорожнє покриття лише «видимої», як ми зрозуміли, частини вулиці», – крик душі небайдужих чернівчан, що проживають у цьому районі міста. – Станом на 25 травня 2016 року розпочато роботи (знято старе покриття) лише там, де розташований дитячий садочок (з протилежного боку – парк) та проживає менше людей. А інша половина нашої вулиці, де розміщені більші за розміром та поверховістю будинки та мешкають більшість громадян, так і залишається «у старому варіанті». Тож виходить, що, повіривши чернівецьким чиновникам, ми залишаємося ні з чим? Адже це вони надали відповідь про те, що «при переліку об’єктів комунального господарства (мабуть, малося на увазі, котрі потребують термінового ремонту), фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку у 2016 році, включено і капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Йозефа Главки». Хто нестиме відповідальність за такі «рішення»? Чому ми надалі маємо нищити автомобілі та ледь не ламати ноги через давно незадовільний стан покриття вулиці, яку любимо і де проживаємо? Допоможіть розібратися в цьому питанні!

Писк влади

Як пояснили у відділі технагляду департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради, роботи з ремонту дорожнього покриття вулиці Йозефа Главки було заплановано лише до вулиці Марка Вовчка. Це було рішення депутатів міської ради. Зараз їх призупинено, оскільки знайшлися незаплановані кошти й для одночасної заміни комунікацій водоканалу. Після заміни частини водогону ремонт покриття продовжать згідно відповідних документів. Адже технагляд відповідає за конкретний об’єм робіт, а не вирішує, які об’єкти мають бути відремонтовані (збудовані)

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

Від редакції. Радимо мешканцям вулиці Главки повторно звернутися до виконкому Чернівецької міської ради та з’ясувати, які конкретно об’єми робіт на їхній вулиці (та якою протяжністю) мають проводитися у 2016 році.

peredplata