На Буковині відбувся кінний фестиваль «Коні мої, коні»

Неподалік від Чернівців, у селі Стрілецький Кут 5 червня, відбувся третій фестиваль \”Коні мої, коні\”. Теплого недільного дня на свято зібралося понад 40 учасників з Кіцманщини, Сторожинеччини та інших районів Буковини. Це свято стає традиційним і на нього чекають усі любителі коней – цих мудрих, добрих і працьовитих тварин, які \”змагалися\” у вправності тягати колоди на швидкість. Надто видовищним був своєрідний парад бричок та наїзників верхи. Організатори підготували й інші цікаві і складні випробування. На переможців чекали грамоти, кубки і … сіно.

На Буковині відбувся кінний фестиваль «Коні мої, коні»

Не залишились осторонь такого дійства і Берегометські лісівники, які виступили спонсорами фестивалю. Директор ДП «Берегометське ЛМГ» Володимир Фірчук привітав присутніх з таким феєричним дійством і висловив сподівання про те, що лісівники Вижницького району докладуть зусиль для участі в наступному році. Партнерами фестивалю також виступили ЧУЛМГ, в.о. начальника Роман Череватий та Чернівецька обласна волонтерська організація «Буковинська громада», яку очолює Володимир Дорош.

Сільський голова Стрілецького Кута щиро подякував лісівникам за вагомий внесок у фестиваль та запросив усіх на перегляд змагань.
Глядачі, які завітали на свято, були в захопленні від граційності коней, норову \”вороних\”, та їх потужності.

Загалом, свято вдалося. Окрім показової програми, присутні змогли подивитися на виступи вихованців кінно-спортивних шкіл, покататися на конях і поні, постріляти з лука й придбати різноманітні сувеніри.

Тетяна Тирон

peredplata