Ольга Кобевко: Бездіяльність департаменту охорони здоров\’я на Буковині за останні 2,5 роки після Майдану просто лякає, жодних позитивних зрушень

Ольга Кобевко: Бездіяльність департаменту охорони здоров'я на Буковині за останні 2,5 роки після Майдану просто лякає, жодних позитивних зрушеньДепутат Чернівецької обласної ради Ольга Кобевко – заступник керівника медичної комісії облради – заявила, що жодні адміністративні посади в медичній галузі її особисто не цікавлять. Водночас вона продовжить боротьбу за реформування галузі.

– Мушу сказати останнє слово… В перепетії останніх подій, багато хто думає, що ми тут заради посад. Про себе особисто офіційно заявляю, що мене не цікавлять жодні \”високі\” крісла, ні посада директора департаменту, ні посада будь якого головного лікаря (особливо ОКЛ). Тому і пані Андрієць, і пан Ушаков – можете спати спокійно!!! Хоча… я справді, вважаю, що вам обом пора піти…

Бездіяльність департаменту за останні 2,5 роки просто лякає, жодних позитивних зрушень після Майдану, хоча \”хазяїн\” ваш представив нам вашу кандидатуру саме на віче біля Шевченка…

Я далі вважаю, що реформам медицини бути!!!

Але починати їх потрібно з очистки, адже керівники закладів, УВАГА!!!: в яких за 1міс зникає біля 100тис.грн. лише на премії чи доплати \”обраним\”, замість ремонтів приміщень чи оновлення обладнання, не мають жодного права обіймати посади керманичів лікувальних закладів.

Вперше, за сприяння нашої комісії на посади головних лікарів претендує по кілька людей, раніше все визначали $ і один-двоє політиків, тепер це все відкрито. Це одна з найбільших перемог!!!

Також потрібно ввести конкурсну основу призначень, що остаточно виключає призначення керівників за $,який я вже і розробила, проект заслуханий депутатами, формується положення, подробиці розкажу пізніше.

Не маловажлива і робота профспілок, які замість захисту медиків, просто лобіюють інтереси керівників. Потрібні зміни на основі досвіду інших країн, де кожний рядовий працівник захищений профспілкою, щодо суперечливих питань, вчасних виплат зарплат, безпідставного гніву адміністрацій та ін.

Я завжди буду боротись з тушками, брудними політиками та нечесними керівниками, я чинитиму супротив там, де лобіюються інтереси ригів та комуняк, на ваших руках кров моїх друзів, і вам її не змити!!!

Знаю, багато слів, але основне – я практикуючий лікар, посади головного лікаря чи директора департаменту мені абсолютно не потрібні!!!! Мене цікавлять захист та умови праці лікарів, рівність ставлення щодо медиків, достойні зарплатні (хоча це не вирішується на місцевому рівні, але я вірю, що ще не довго чекати) та багато іншого…

Усім недругам та тролям: можете зберегти собі цей пост на стіні, бо коментів не буде. Все, що я робила – я робитиму і далі, ні ваші зв\’язки, ні брудна інформація з ваших уст, ні ваші $ мене не зупинять.

Змінам бути, бо з нами Бог і правда!!!

Джерело

peredplata