Сесія Чернівецької обласної ради і конкурс – єдині дієві засоби протидії регіональному лобі, яке штовхає потрібних людей на керівні посади у медичній сфері

Сесія Чернівецької обласної ради і конкурс – єдині дієві засоби протидії регіональному лобі, яке штовхає потрібних людей на керівні посади у медичній сферіТакий висновок можна зробити із заяв впливових у краї лідерів громадської думки, які прозвучали останніми днями.

Своєрідний підсумок – «останнє слово» за її власним висловом – деяким кадровим рішенням у медичній галузі підбила депутат Чернівецької обласної ради Ольга Кобевко.

Свою позицію депутат оприлюднила після рішення постійної депутатської комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Чернівецької обласної ради про призначення т.в.о.головного лікаря «Чернівецького онкодиспансера»

– Вперше, за сприяння нашої комісії на посади головних лікарів претендує по кілька людей, раніше все визначали $ і один-двоє політиків, тепер це все відкрито. Це одна з найбільших перемог!!! – прокоментувала кадровий процес в медичній сфері Ольга Кобевко.

– Також потрібно ввести конкурсну основу призначень, що остаточно виключає призначення керівників за $,який я вже і розробила, проект заслуханий депутатами, формується положення, подробиці розкажу пізніше, – пообіцяла вона.

Деякі особливості голосування членів майнової комісії, вочевидь, спонукали депутата Ольгу Кобевко до ще одного висновку. Присутні на засіданні громадські активісти, учасники АТО, волонтери були шоковані і обурені тим фарсом, який у них на очах розіграла комісія. Адже тоді фактично перемогла позиція колишнього керівника обласного виборчого штабу Партії регіонів Михайла Гайничеру. Проштовхуючи потрібного кандидата на посаду головного лікаря онкодиспансеру голова комісії Любов Годнюк не тільки весь час зверталася до колишнього регіонала, але фактично виконала пропозицію Михайла Гайничеру зняти з розгляду питання про альтернативного кандидата – запропонованого громадськими активістами, учасниками АТО, волонтерами. Бо розглядати його, бачте, нібито недоцільно.

– Я завжди буду боротись з тушками, брудними політиками та нечесними керівниками, я чинитиму супротив там, де лобіюються інтереси ригів та комуняк, на ваших руках кров моїх друзів, і вам її не змити!!! – пообіцяла лікар-депутат Ольга Кобевко.

Альтернативи відкритому і прозорому конкурсу – для недопущення таких скандальних ситуацій в подальшому – не бачить також народний депутат України Максим Бурбак. Про це від заявив під час прес-конференції у Чернівцях, відповідаючи на питання шеф-редактора газети «Час» Петра Кобевка.

Джерело

peredplata