На Путильщині знешкоджено 50 протипіхотних мін часів першої світової війни

На Путильщині знешкоджено 50 протипіхотних мін часів першої світової війни14 липня на хуторі Кобилори Путильського району місцевий мешканець, здійснюючи земляні роботи на власній присадибній ділянці, виявив 21 невідомий предмет, які ззовні нагадували вибухонебезпечні. Чоловік відразу призупинив всі роботи та повідомив про підозрілу знахідку Службу порятунку 101. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

На місце події були направлені фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Рятувальники оглянули виявлені предмети і встановили, що це протипіхотні міни часів Першої Світової війни. Піротехніки провели додаткове обстеження прилеглої території, в ході чого виявили ще 29 таких вибухонебезпечних предметів. Всього було знайдено 50 протипіхотних мін. Рятувальники вилучили всі вибухонебезпечні предмети та знешкодили їх у встановленому порядку.

З початку року у Чернівецькій області було знайдено 101 застарілий вибухонебезпечний предмет часів минулих світових війн. Управління ДСНС застерігає:

щоб запобігти трагічним випадкам у разі виявлення підозрілих предметів, слід дотримуватися правил безпеки. В жодному випадку не можна торкатися підозрілого предмету чи намагатися розібрати його. Місце знахідки потрібно обгородити. Для цього можна використати будь-які підручні засоби, проте найкраще підходять предмети яскравих кольорів. Після цього слід відразу зателефонувати до народної служби порятунку 101 і повідомити про знахідку.

Пам’ятайте, що правильні дії дозволять зберегти ваше життя та здоров’я.

peredplata