ОРДА ОГРИЗАЄТЬСЯ

ОРДА ОГРИЗАЄТЬСЯ Після недавнього Варшавського саміту НАТО, де Кремль отримав серйозні попередження від Північноатлантичного блоку, Орда вирішила відповісти у звичному для себе дусі. Вона демонструє, що має достатньо сил не лише для оборони, але і для контрнаступу. На деяких ділянках навіть досягла певних успіхів.
Шантаж колишнім геноцидом
Особливу ненависть ординці демонструють нині до Польщі. Ця країна грає важливу роль в політиці стримування московських агресорів, вбачаючи у ній реальну небезпеку для себе. Польська допомога Україні має важливе значення, тому Кремль докладає значних зусиль, щоб нас посварити. Створює він для поляків і проблеми у їхніх відносинах із Німеччиною – провідною державою Європи. За старою звичкою, ординці звернулися до історії, щоб звідти брати матеріал для удару по нинішнім позиціям держав, які самі намітили на роль своїх жертв.
Останнім часом у світових ЗМІ розгорнута кампанія, в якій поляків звинувачують у масових вбивствах євреїв у роки Другої світової війні. Насамперед використовується реальний факт знищення єврейського населення містечка Єдвабне, що відбувалося без прямої участі гітлерівців, лише руками місцевих мешканців. Голокост, або \”остаточне вирішення єврейського питання\” гітлерівцями на окупованих територіях був неможливий без активної участі місцевого населення. Почалося все саме у Польщі – на неї Німеччина напала ще у вересні 1939 р., а потім це відбувалося і у переважній більшості інших європейських країн.
Без сумніву, вбивства невинних людей заслуговують лише рішучого осуду, а винні у них – покарання. Навіть якщо вдалося їм уникнути людського суду за життя, то суд історії повинен сказати своє слово. І тут не може бути якоїсь вибірковості: відповідати мусять всі винні. А їх було багато, у тому числі й в Росії. Правда, там не люблять згадувати про знищення євреїв під час війни на території Російської Федерації, але факти цього діти нікуди.
Нині відповідальність за подібні злочини намагаються покласти на польський народ, причому активність тут виявляють ті представники сучасної Німеччини, які хочуть цим розділити відповідальність своїх предків за геноцид євреїв з іншими народами. Свого часу намагалися під час судового процесу над українцем Дем\’янюком – охоронцем німецького концтабору – покласти відповідальність за Голокост на українців, тепер – і на поляків. Варшавські політики намагаються скерувати увагу свого суспільства в іншому напрямку.
Польський сейм днями прийняв документ, яким звинуватив українців у геноциді польського населення під час Волинської трагедії 1943 р. Хвиля негативних емоцій піднімається і в польському, і в українському суспільствах, наносячи шкоду спільному протистоянню наших народів російській агресії. Орда ж радісно потирає руки.
Залякують європейців
Після російського втручання у війну в Сирії величезна хвиля біженців звідти затопила західноєвропейські країни, насамперед Францію і Німеччину. Різко зросла злочинність в них, особливо почастішали акти тероризму з боку ісламістів. Європейців вони лякають, викликаючи небезпечну напругу в суспільстві. А Москва тут же заявляє: без нас ви не зможете подолати тероризм, лише ми вміємо з ним боротися ефективно.
Тут фахівці згадали, що батьком сучасного тероризму свого часу назвали генерал-полковника КДБ Олександра Сахаровського (1909-1983 рр.), який впродовж п\’ятнадцяти років очолював совєтську зовнішню розвідку. Саме за його керівництва створювалася мережа терористичних організацій в арабському світі й запроваджувалися нові технології тероризму – наприклад, захоплення пасажирських літаків.
Такі традиції КДБ сучасна Росія продовжує і розвиває. Її сліди проглядаються в багатьох терактах, що здійснюються нині в Європі. А використовує їх Орда, аби створювати атмосферу страху і непевності, в якій набагато легше привести до влади в європейських державах своїх ставлеників з крайніх правих чи крайніх лівих політичних сил, що фінансуються Москвою.
Нині вони активізувалися, їхній вплив у суспільстві зростає. А одночасно частішають і вимоги скасувати європейські санкції проти Росії та визнати Крим російською територією. Орда завжди діяла за принципом: чим гірше, тим краще. Чим гірше Європі, тим краще Кремлю, який старанно руйнує європейську єдність. Нині він намагається перейти у наступ, і ситуація буде загострюватися й надалі.

peredplata