На пункті пропуску «Вадул-Сірет» в одному із вагонів виявлено 2530 пачок цигарок

За вихідні на українсько-румунському кордоні в трьох випадках затримано понад 5700 тисяч пачок сигарет різних марок, а також лікарські засоби, які намагалися переправити до сусідньої країни. Про це інформує прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

На пункті пропуску «Вадул-Сірет» в одному із вагонів виявлено 2530 пачок цигарок

Так, учора прикордонниками відділу «Красноїльськ» під час реалізації випереджувальної інформації були виявлені шість пакунків сигарет марки «Marble» та «Astru». Тютюнову продукцію порушники приховали неподалік кордону. Скоріш за все, дочекавшись ночі, вони хотіли переправити ящики із сигаретами до Румунії.

Того ж дня, в пункті пропуску «Порубне» 42-річна мешканка Тернопільської області намагалася перевезти в паливному баці свого мікроавтобуса 538 пачок сигарет різних марок. Крім вилученого курива, жінка позбулася і свого «Пежо», який було оцінено у 120 тисяч гривень.

А днем раніше, в цьому ж пункті пропуску було виявлено чималу партію контрабандних анаболічних препаратів. Лікарські засоби через кордон намагався провести громадянин Туреччини, що прибув вантажним автомобілем марки «Мерседес» в пункт пропуску. Під час перевірки транспортного засобу прикордонно-митною оглядовою групою у конструктивних особливостях вантажівки було виявлено понад 38 400 штук таблеток та 2720 ампул препаратів анаболічної дії.

Попередня сума оцінки лікарських препаратів, які іноземець намагався приховано перемістити через українсько-румунський кордон, склала майже 670 тисяч гривень.

Також на вихідних в потязі сполученням Вадул-Сірет-Сучава працівниками пункту пропуску «Вадул-Сірет» в одному із вагонів виявлено 2530 пачок сигарет марки «Прилуки»,»LM», «KENT», що були приховані в ніші купе над вікном. Виявлене куриво на загальну суму майже 50 тисяч гривень було вилучено працівниками митниці.

peredplata