У Чернівецькій гімназії №2 виявлено ворожу пропагандистську літературу ВІДЕО

У Чернівецькій гімназії №2 виявлено ворожу пропагандистську літературу ВІДЕОЦей випадок є свідченням того, що вчителі та вихователі стали страшною і, не дай Боже, дієвою зброєю російської пропаганди.
Сьогодні, завітавши в гімназію №2 з приводу передачі батьківському комітету колишнього столярного класу для робочого кабінету, був вражений побаченим. З’ясувалось, цей кабінет був завалений російськими пропагандистськими матеріалами, які отримувала гімназія для поширення і формування російського погляду в Чернівцях.

Тут і:
– «РУССКИЙ ВЕК» – щомісячний ілюстрований журнал для зарубіжних співвітчизників про Росію і «Русский мир», що видається МЗС Росії;
– «Русский мир» Николая Костомарова;
– Журнал «Русский мир.ru»
– Русский мир Украины
– Российская диаспора в странах СНГ и Балтии: состояние и перспективы
– Приемники Богдана Хмельницкого, Николая Костомарова
– Газета «Русская правда» з агітацією голосувати за «Русский блок»…
Щоправда, багато з книг уже зникли: за словами завгоспа, дещо бібліотекар відібрала, а решту на макулатуру здали. Та чомусь всій цій знахідці адміністрація гімназії не дала належної оцінки, не викрила, чим донедавна займалась попередня адміністрація закладу. Ліквідація даної пропагандистської літератури не була проведена належним чином, у ній не брав участі батьківський комітет. Напевно, тому, що в даному закладі залишилось ще чимало вчителів, які, можливо, є прихильниками «Русского мира» або отримували якісь вигоди від консульства.
Батьківський комітет гімназії рік тому взяв контроль над фінансовими та господарськими питаннями закладу, знайдено низку порушень та зв’язки попередньої адміністрації закладу з консулом РФ, якому щоквартально відправляли адресні листи, і передано правоохоронним органам. Та, схоже, правоохоронним органам не до того, або є якісь інші причини нехтування ними цієї ситуації.
Влучно сьогодні заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич: \”Батьки мають контролювати виконання реформ у школах\”.
А батьки повинні бути впевнені, кому вони довіряють своїх дітей, які погляди формують у них вчителі та яку літературу дають читати дітям. А на такі факти повинні реагувати і сприяти безпеці держави правоохоронні органи.
А скільки ще такої літератури, яка завозилась до 2014 року в Чернівецьку область, ще зберігається в навчальних закладах? А хто проконтролює?

Валерій Петрук

peredplata