ЗАМІСТЬ КВІТІВ – СОЛОДОЩІ НА ФРОНТ: у Чернівцях свято першого дзвоника вже втретє проводять без квітів

Зібрані солодощі волонтери передадуть бійцям на передовій

У чернівецькій гімназії №5 вже втретє свято Першого дзвоника проводять без букетів. Натомість учні цього дня приносять до навчальних класів солодощі, які згодом потраплять до бійців АТО.

У рамках акції \”солодкий першовересень\” школярі збирають цукерки, печиво, чай та каву. Як зазначається, фронтовикам подарунки гімназистів передадуть місцеві волонтери.

\”Я принесла сьогодні печиво, ліки, бутерброди. Це замість квітів. А все тому, що один букет коштує 50 гривень, а це подарунок солдатам, тому що діти вдячні за їхню допомогу\”, – сказала учениця гімназії №5 Ірина Жук.

Мати учениці гімназії Людмила Рожок у свою чергу додала: \”Ми несемо печиво для учасників АТО, щоб вони знали, що ми їх підтримуємо, поважаємо їх, і дуже вдячні. Хочемо, щоб вони розділили із нами нашу радість першого дня навчання\”.

\”Замість квітів, дорогих сьогодні, хай будуть солодощі для наших солдатів. І нехай у їхніх захисних буднях буде краплинка дитячої душі. Щоб їм було солодко, що ми тут за них, а вони там – за нас\”, – пояснила мету акції заступник директора гімназії Галина Абрам\’юк.

Загалом, від початку АТО у школі провели 35-ту благодійну акцію. Два роки тому гімназисти та вчителі придбали для армійців тепловізор.
Джерело: 5 канал

peredplata