До відома буковинців! Кому можуть відмовити у наданні субсидій

До відома буковинців! Кому можуть відмовити у наданні субсидійКабінет міністрів України вніс серію змін в порядок розрахунку житлової субсидії, а також додав одну умову припинення виплат.

Згідно з постановою №635 від 8 вересня, надання раніше призначеної субсидії припиняється у разі, якщо збільшується кількість прописаних в квартирі людей.

Кабмін змінив порядок розрахунку доходів для врахування при призначенні субсидії для тих, хто перебував на строковій військовій службі . Якщо громадянин проходив строкову службу в рік, за який враховуються доходи при призначенні субсидії, то середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму.

Крім того, в разі, якщо на момент звернення за призначенням субсидії громадянин є непрацюючим пенсіонером , який не має інших доходів, крім пенсії, в її середньомісячному сукупному доході враховується розмір пенсії за попередній місяць.

Також, введено правило, що стосується тих, хто досяг 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії. Якщо середньомісячний сукупний дохід такої людини менше прожиткового мінімуму, або доходи відсутні, але такий громадянин навчався на денній формі навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних або вищих навчальних закладах, то для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму.

Згідно з постановою Кабміну, нові правиала торкнуться також громадян, середньомісячний сукупний дохід яких менше прожиткового мінімуму , але які протягом зазначеного періоду отримували якісь соціальні виплати (пенсії, стипендії, допомога при народженні (усиновленні) дитини тощо) або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку, то в розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами доходів.
Кабмін також постановив, що якщо у громадянина відсутні доходи , для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму.

У той же час, в окремих випадках за рішенням районних виконавчих органів міських рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, які проживають в сім\’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, в розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму.

Як повідомлялося, раніше Кабмін з переліку доходів враховуються при призначенні субсидії виключив вартість реабілітаційних послуг і додав доходи від земельного паю.

Нагадаємо, в Україні шість мільйонів сімей отримують субсидії на \”комуналку\”. Вже через кілька місяців, коли прийдуть перші платіжки за опалення, в органи соцзахисту із заявою та декларацією про доходи прийдуть ще як мінімум три мільйони сімей, прогнозують у Міністерстві соціальної політики. В результаті субсидію, отримає кожен другий українець.

Внесений Кабінетом міністрів України до парламенту проект держбюджету України на 2017 рік передбачає виділення 50,7 млрд грн місцевим бюджетам на виплату пільг у сфері ЖКГ .

peredplata