В Чернівецькій області виявлено недоотримання доходів потерпілими від нещасних випадків на виробництві більше 700,0 тис. грн.

В Чернівецькій області виявлено недоотримання доходів потерпілими від нещасних випадків на виробництві більше 700,0 тис. грн.На виконання п.2.7 Плану роботи на ІV квартал 2011 року Держфінінспекції України працівниками Держфінінспекції в Чернівецькій області проведено ревізії цільового та законного використання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі – Фонд) в управлінні виконавчої дирекції Фонду у Чернівецькій області, в Чернівецькому міському відділенні та в 9 районних відділеннях (далі – відділення) за ІІ півріччя 2010 року та січень-вересень 2011 року.
Ревізіями встановлено, що в порушення Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 №1078, керуючись листами Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Відділеннями невірно встановлено базовий місяць для проведення індексації щомісячних страхових виплат постраждалим від нещасних випадків на виробництві, внаслідок чого ними недоотримано 716,6 тис.гривень.
Крім того, ревізією в Відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Вижницькому районі встановлено недоотримання потерпілою особою, яка отримала повторне ушкодження здоров’я у одного роботодавця, страхових виплат на 17,3 тис.грн внаслідок невірного нарахування одноразової допомоги та щомісячної страхової виплати в разі часткової чи повної втрати професійної працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку.
За результатами ревізій притягнуто 4 особи до адміністративної відповідальності.
Про результати ревізій проінформовано Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Матеріали ревізій передано до органів прокуратур.

peredplata