Григорій Тіміш став жити по-новому

Найбільшим розчаруванням для багатьох буковинців під час е-декларування серед \”своїх\” мажоритарних депутатів став Григорій Тіміш. На позачергових виборах до Верховної Ради одним із головних його посилів було те, що він – проста і бідна людина та йде у владу відстоювати інтереси таких самих простих і бідних жителів «румунського округу» .

Григорій Тіміш став жити по-новому

фото \”Українська правда\”

Його гасло «Кандидат на «Жигулях» проти кандидата на «Мерседесі» таки спрацювало, справивши вплив на малозабезпечених жителів 203-го округу, які замість регіонала-багатія Івана Семенюка обрали до парламенту купського вчителя Григорія Тіміша.

Але що ми бачимо зараз? Усе кардинальльно змінилось. Вже немає тих стареньких «Жигулів», замість них – добротний «Фольксваген». Уже є сотні тисяч задекларованих коштів. Є бізнесовий успіх родини, яка в тяжкі часи війни здобуває доларові знаки швидше, ніж середній виборець Герцаївського, Новоселицького і Глибоцького районів свої мізерні гривні. Звичайно, Григорій Іванович поки не став найбагатшим буковинським мажоритарником, але він вже явно соромиться тих «Жигулів», які привезли його у Верховну Раду на позачергових виборах.

Отже, конкретні цифри. Народний депутат від 203 округу Чернівців Григорій Тіміш вказав у електронній декларації понад 300 тисяч гривень доходів за минулий рік. 80 тисяч гривень із цієї суми – заробітна плата, 128 тисяч отримав від відчуження майна. 80 тисяч грн. нардепу відшкодовано як витрати, пов`язані з виконанням депутатських повноважень. Компенсовано також витрати за проїзд – майже 18 тисяч. Крім цього, в декларації вказано майже 15 тисяч гривень пенсії його матері, Віоріки Іванівни Тіміш, та заробітну плату доньки Ірини у розмірі 17,5 тисячі гривень.

Нардеп володіє земельною ділянкою площею 1000 кв. м та орендує готельний номер у Києві площею майже 19 кв. м. Він також є власником недобудованого житлового будинку площею 117,2 кв. м.

Чотири земельні ділянки, вказані в декларації, належать його матері, загальна їх площа – майже 25 тисяч м кв., з них одна отримана у спадок. Успадкований нею і будинок площею 115,5 м кв. Матір політика тримає 9 тисяч євро готівкою, дружина Родіка Яківна – 830 тисяч гривень та 28 тисяч євро. Сам Григорій Тіміш готівкою має 8,5 тисяч доларів США. Задекларував він і кредит у розмірі 10 тисяч гривень.

Подейкують, що за два роки депутатської кар`єри політик придбав ще й трикімнатну квартиру, але в декларації з невідомих причин це не вказано. Якщо вірити експертам та з`ясувати реальні доходи депутатів, задеклароване треба помножити на 5, хоча й так зрозуміло, яку ціль переслідує більшість політичного бомонду.

А Георгія Івановича вже сміливо, виходячи із декларування, можна назвати мільйонером – не доларовим, звісно, гривневим, але ж йому ще є куди рости і до чого прагнути! Тим паче, у вузьких колах всі розуміють, що основним джерелом збагачення сім`ї Тіміш може бути одіозний регіонал та скандальний будівельник Б., і це є головною відповіддю на питання «звідки?». Коротше кажучи, вітаємо Григорія Івановича в еліті, з тим, що здійснив свою давню мрію і став чоловіком, який уже може собі дозволити жити краще, ніж його обманутий виборець, жити по-новому!

peredplata