Чернівчанин сплатить понад 2 мільйони штрафу за підробку світових брендів

Чернівчанин сплатить понад 2 мільйони штрафу за підробку світових брендівПідприємець, який незаконно реалізовував спортивний одяг під виглядом торгівельних марок «Adidas» та «Nike», сплатить у державну казну понад 2 млн. грн. штрафу. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Садгірський районний суд м. Чернівці підтримав позицію Чернівецької обласної прокуратури та визнав винним 55-річного жителя Чернівців у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та призначив покарання у вигляді штрафу, в розмірі майнової шкоди, в сумі понад 2 млн. грн.

Встановлено, що обвинувачений, будучи фізичною особою-підприємцем, займаючись підприємницькою діяльністю з роздрібної та оптової торгівлі одягом на території комунального підприємства «Міський торговельний комплекс «Калинівський ринок», реалізовував спортивний одяг з незаконним використанням знаків для товарів і послуг загальновідомих світових брендів «Adidas» та «Nike».

08.09.2014 у ході проведення санкціонованого обшуку у складському приміщенні підприємця правоохоронці виявили та вилучили 10341 одиницю спортивного одягу з незаконно нанесеними словесними позначеннями торгової марки «Adidas» та 19 одиниць спортивного одягу з позначеннями торгової марки «Nike».

Своїми протиправними діями обвинувачений завдав компаніям-правовласників вказаних торгових марок матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

peredplata