Героєм 2016 року журналісти ТВА назвали директора аеропорту \”Чернівці\” Бориса Морського, а антигероєм – керівника департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксану Андрієць

Героєм 2016 року журналісти ТВА назвали директора аеропорту "Чернівці" Бориса Морського, а антигероєм - керівника департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксану Андрієць

Журналісти телеканалу ТВА склали рейтинг героїв і антигероїв 2016 року на Буковині.

Зокрема, про це йдеться у підсумковому новорічному випуску \”Теми року\”, який вийшов у ефір 31 грудня 2016 року, пише molbuk.ua

Зокрема, у галузі проведення реформ у Чернівецькій області журналісти визначили героїв року.

\”По праву героями можна назвати команду реформ, яка взяла на себе удар першопрохідців, саме роз’яснення децентралізації. Вони виїжджали у райони, працювали з сільськими головами, з людьми, пояснювали, чому нам настільки потрібно об’єднуватись, аби в майбутньому зажити краще\”, – повідомила журналістка телеканалу Олександра Губка.

Водночас кореспондент заявила, що антигероєм року для неї стала обласна рада та облдержадміністрація.

\”Антигерої, я вважаю – наша обласна рада та обласна адміністрація, адже вони всіляко гальмували процес реформування Буковини та іноді навіть брали на себе чужі заслуги. Ініціативи цьогоріч наша команда від обласних керманичів, на жаль, так і не дочекалася\”, – повідомила О.Губка.

Журналістка Юлія Стеранка вважає, що антигероями року були ті чиновники і політичні діячі, які не втрачали жодної можливості попіаритись на проблемах людей.

\”І справді, рік виявився нелегким для більшості з нас. У той час, як ми вичікували кілометрові черги, аби оформити субсидії, та бігали по чиновницьких кабінетах, аби зрозуміти, чому платіжки за тепло просто захмарні, деякі політики не втрачали можливості пропіаритися на проблемах людей. Та поки одні розкидалися порожніми обіцянками, за кулісами залишилися ті, хто не словом, а ділом щодня наводив лад навколо нас. Вони будували, прибирали, штукатурили та латали діряві труби, аби ми гуляли чистими вулицями, приходили у теплі домівки, а з кранів текла вода. Саме ці люди, роботу яких ми зазвичай не помічаємо, справді змінюють країну на краще\”, – розповіла вона.

Кореспондент ТВА Оксана Танащик вважає героєм року директор аеропорту \”Чернівці\” Бориса Морського.

\”Попри всі політичні ігри, справжнім героєм, як на мене, є людина не надто публічна. Борис Володимирович Морський – керівник Чернівецького аеропорту, без сумніву левова частка того, щоб повітряні ворота у Чернівцях таки відкрились – то заслуга його та працівників аеропорту. Тож беззаперечно, пальму першості віддаємо йому\”, – сказала журналіст.

Водночас антигероєм 2016 року Танащик вважає керівника департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксану Андрієць.

\”Рейтинг антигероїв на Буковині цього року очолила пані Андрієць. Очільниця обласного департаменту охорони здоров’я була відсутня у всі критичні моменти. Ми її не чули і не бачили, натомість завжди віддувалися її заступники. Вважаю, що ця посада вимагає публічності, і звісно, принципової позиції, зважаючи на процес реформи медицини\”, – сказала журналіст.

Журналіст Анастасія Кокоячук, яка упродовж року досліджувала тему культури, також висловила свою версію рейтингу героїв та антигероїв минулого року.

\”Попри всі розмови, що Чернівці та Буковина є толерантними, показ фільму про ЛГБТ-спільноту на Євромайдані This is gay propaganda показав, що радикально налаштовані молодики не змогли з організаторами знайти спільної мови, і ніби звичайний фільм показав нетерпимість. Ця ситуація однозначно показала своїх антигероїв – радикалів-гомофобів\”, – сказала журналіст.

\”А щодо героїв, які доклали максимум зусиль для того, щоб створити щось якісно інше, я би назвала фільм \”Спадок нації\”, тобто його авторів\”, – додала вона.

peredplata