Чернівецьку область ділять на три госпітальні округи. МОЗ не підтримує

Департамент охорони здоров`я запропонував поділити область на три госпітальних округи, а МОЗ – на два.

Чернівецьку область ділять на три госпітальні округи. МОЗ не підтримує

За рекомендацією Департаменту охорони здоров`я Чернівецької ОДА, у краї передбачається створення трьох госпітальних округів – Західного, Центрального та Східного. Саме така кількість госпітальних округів зумовлена географічними особливостями Чернівецької області (три райони гірської місцевості – Вижницький, Путильський, Сторожинецький, які мають обмежену доступність до лікувально-профілактичних закладів м. Чернівці) та проходженням автомобільної дороги державного значення «Чернівці – Київ». Про це пише Інформагентство АСС.

Заплановано, що Західний госпітальний округ сформують Вижницький, Глибоцький, Путильський, Сторожинецький райони з центром у м. Сторожинець.

До Центрального увійдуть м. Чернівці, Герцаївський, Заставнівський та Кіцманський райони з центром у м. Чернівці.

І Східний буде утворений із Хотинського, Новоселицького, Кельменецького, Сокирянського районів та м. Новодністровськ з центром у м. Хотин.

Як повідомила Оксана Андрієць, директор Департаменту охорони здоров`я, Міністерство охорони здоров`я України вважає, що для невеликої Чернівецької області три округи – занадто багато. Тож їх повинно бути лише два.

– МОЗ пропонує об`єднати в один госпітальний округ Кельменецький, Сокирянський, Хотинський райони з центром у м.Кельменці, а з усіх інших районів утворити другий госпітальний округ із центром у м.Чернівці, – розповідає Оксана Андрієць.

– Проте ми переконані, що такий поділ є нефункціональним. Більше того, центром для Кельменецького, Сокирянського і Хотинського району повинен бути саме Хотин, бо там потужніша і значно краще обладнана районна лікарня. Крім того, транспортне сполучення з Хотином значно краще, ніж з Кельменцями.

Керівництво Департаменту охорони здоров`я Чернівецької ОДА написало з цього приводу звернення в усі можливі інстанції: і до МОЗ, і до Верховної Ради, і до народних депутатів. Позицію Департаменту наразі підтримують нардепи – вихідці з Чернівецької області.

peredplata