Ультиматум владі Чернівців. Від перевізників

Ультиматум владі Чернівців. Від перевізників

Звернення
перевізників м.Чернівців до територіальнної громади міста

Шановні чернівчани!

Ми, пасажирські перевізники м.Чернівців відчуваємо великий тягар відповідальності перед Вами. Тому що ми, наші батьки, діти, сім’ї є також частиною цієї громади.
Більшість із нас на ринку пасажирських перевезень міста працюють по 15-20 років.
Варто нагадати, що починали з переобладнаних «бусів» та куцих Газелей.
Всі ми раділи появі нових, комфортних Богданів і нових маршрутів з водіями у білих сорочках.
З кожним роком їх на маршрутах з`являлось все більше і більше.
Проводилась здорова конкурентна боротьба.
Зі створенням Центру пасажирських перевезень при департаменті ЖКГ міськради, розпочалась робота по упорядкуванню маршрутної мережі міста, системного контролю за якістю обслуговування пасажирів та аналізу виконання договірних умов перевізниками з боку Замовника – міської влади.
Облаштовувались зупинки громадського транспорту за рахунок перевізників та не один захід, який проводила міська рада не обходився без участі перевізників.
Ми визнаємо, що були і недоліки в якості обслуговування, культурі поведінки водіїв, але була і співпраця і єдина ціль – культура взаємовідносин, комфортність пасажира, економічна доцільність ведення бізнесу для його розвитку та росту платежів до міського бюджету.
Сьогодні чернівчани зіткнулися з економічним лихом великих розмірів. Стрімким зростанням цін споживчих товарів, газу, води, електроенергії (з 01.03.2017 р. – на 22 %, вже в сьомий раз за два роки).
Все це спотворює економічні рішення, карає ощадливих і в одинаковій мірі завдає ударів по пасажирах та перевізниках, принижуючи їх гідність, знищуючи партнерські взаємовідносини.
В пасажирських перевезеннях міста це різко проявилось біля двох–трьох років тому, починаючи з диктаторського протизаконного нового положення про проведення конкурсів в м.Чернівці, ліквідації Центру пасажирських перевезень, використання сили влади для територіальної громади на перевізників, при цьому нехтуючи законами економіки та моралі.
А причина у всьому, нажаль, це протиріччя між головою міської ради та депутатським корпусом, а саме, голова хоче взяти кредит від ЄБРР, а депутати не хочуть. Так породжуються мараторії на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті та доведення перевізників до повної зупинки транспорту.
Тобто перевізники на сьогодні опинилися в середині конфлікту міського голови та депутатського корпусу. І діють вони (міський голова та депутатський корпус) за принципом окремих груп особистих інтересів, зневажаючи лозунгом Чернівців, що знаходиться на міській ратуші «Спільними зусиллями».
Дорожнеча запасних частин, матеріалів, палива, енергоресурсів, ріст зарплати, позбавляє перевізників права на життя та хоч якогось права на «нулю» підтримувати свою діяльність, адже навіть позичати гроші, для підтримання своєї життєздатності до кращих часів сьогодні ніде. Банки під існуючий тариф на проїзд кредитів не дають.
Ми вимушені діяти сьогодні, щоб зберегти наше завтра, наше спільне завтра.
Безвідповідальна поведінка деяких членів виконкому міської ради, як страусів (голову в пісок), не вирішує проблем жодної із задіяних сторін вже на протязі двох років.
Усі ми разом, і ті що у владі, чи то виконавчій чи законодавчій, і ті що щоденно вимушені користуватись послугами пасажирського транспорту, і ми, перевізники зі своїми колективами, як частка територіальної громади, маємо нести свій тягар.
Наші пропозиції для прийняття рішення справедливі, та не спрямовані на отримання односторонньої вигоди.
Вирішувати проблему потрібно вже сьогодні, ми перевізники живемо в тих же умовах, що і територіальна громада, а тому просимо вибачення у громади, а владу застерігаємо від необдуманих, поспішних необґрунтованих погроз, в т.ч. й щодо розірвання договірних відносин з нами.
Відкиньте пихатість, корони та політику. Давайте діяти разом та враховувати виключно економічні та моральні фактори, адже зараз Великий піст.

peredplata