На Буковині оштрафовано 46 посадовців за порушення трудового законодавства

На Буковині оштрафовано 46 посадовців за порушення трудового законодавстваЗ початку року дотримання законодавства про працю перевірено у 99 суб’єктів господарювання. Про це інформує Управління Держпраці у Чернівецькій області.

У лютому головні державні інспектори відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управлінням Держпраці у Чернівецькій області здійснили 53 перевірки з питань дотримання законодавства про працю, провівши перевірки у 53 суб’єктів господарювання.

За результатами проведених перевірок, керівникам підприємств та фізичним особам-підприємцям внесено 44 приписи на усунення виявлених порушень законодавства про працю.

Матеріали перевірок на 42 керівників-порушників трудового законодавства направлено до суду на предмет притягнення до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці». За рішеннями судових інстанцій оштрафовано 25 посадових осіб.

Загалом з початку року головні державні інспектори Управління Держпраці провели 99 перевірок з питань додержання законодавства про працю, перевіривши 99 суб’єктів господарювання області.

На 73 керівників – порушників трудового законодавства матеріали перевірок направлено до суду на предмет притягнення до адміністративної відповідальності. За рішеннями судових інстанцій, оштрафовано 46 посадових осіб.

За невиконання законних вимог головних державних інспекторів Управління Держпраці, одного роботодавця притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 188-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, або створення перешкод для діяльності цього органу». Направлено подання щодо притягнення двох посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

peredplata