З 1 квітня буковинці хворі на гіпертонію, діабет і астму отримуватимуть ліки безоплатно

З 1 квітня буковинці хворі на гіпертонію, діабет і астму отримуватимуть ліки безоплатноПрем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що з 1 квітня хворі на гіпертонію, діабет другого типу і бронхіальну астму отримуватимуть безкоштовні ліки. Про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

«З 1 квітня 2017 року люди, які мають хронічні хвороби – гіпертонічну хворобу, цукровий діабет другого типу, бронхіальну астму, – з 1 квітня розпочнеться процес отримування безкоштовних ліків для таких хронічно хворих», – запевняє Гройсман.

На початку листопада 2016 року Кабмін у рамках старту реформи охорони здоров’я і сфери обігу лікарських засобів прийняв рішення про початок програми реімбурсації (компенсації вартості) лікарських засобів людям, хворим на гіпертонію, діабет і астму.

10 березня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на наступне засідання Кабміну буде внесено весь пакет документів, необхідних до прийняття, щоб програма реімбурсації ліків запрацювала з 1 квітня.

Тоді ж, 10 березня, уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з держбюджету регіонам на відшкодування громадянам вартості препаратів для лікування окремих захворювань.
Джерело: ЗІК

peredplata