Чернівецьких дітлахів запрошують на заняття в гуртку «Юний кінолог»

Чернівецьких дітлахів запрошують на заняття в гуртку «Юний кінолог»Познайомитися зі службовими собаками кінологічного центру та дізнатися про особливості їх дресирування вже встигли учні чернівецької гімназії №7.
Діяльність розвиваючого гуртка «Юний кінолог» започатковано сектором ювенальної превенції спільно з кінологічним центром Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. Головне завдання цього гуртка – ознайомити дітей з роботою кінологічної служби, виховати в них любов до тварин, організувати цікаве та корисне дозвілля.

12 квітня до кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області завітали учні чернівецької гімназії №7. Діти мали можливість побачити, як службові собаки знаходять вибухівку й наркотики, розшукують людей і затримують небезпечних злочинців. Підопічні кінологічного центру продемонстрували відмінний вишкіл і чудову фізичну підготовку.

Поруч з досвідченими дресирувальниками свої досягнення у тренуванні чотирилапих показали і перші вихованці гуртка «Юний кінолог». 11-річний Дмитро Андрусяк познайомив присутніх зі своєю підопічною вівчаркою на ім’я Вега та показав, чому встиг її навчити. Собака слухняно виконувала всі команди свого юного тренера.

Під кінець екскурсії кінологи дозволили гостям побавитися з цуценятами службових собак. Діти були в захваті від маленьких вівчарок і не хотіли розлучатися з малюками

Як зазначила вчитель початкових класів чернівецької гімназії №7 Наталя Ковбінька, таке безпосереднє спілкування дітей з тваринами є надзвичайно корисним для малечі і дозволяє позбутися страху перед тваринами. Досвідчені працівники поліцейського кінологічного центру навчають школярів спілкуватися з собаками, розуміти їх, а також правильно доглядати і дресирувати.

Зараз у гуртку «Юний кінолог» займаються школярі з різних районів області. Заняття проводяться тричі на тиждень і є безкоштовними. «Ми навчаємо дітей із собаками загальному курсу: подолання смуги перешкод, вибір людини, вибір речі та затримання злочинця», – розповів начальник кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області Василь Кречуняк.

Працівники кінологічного центру Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області запрошують до себе на заняття дітей до 18 років. Спочатку з ними буде проведено теоретичний курс навчання, після якого розпочнуться практичні заняття. На тренування діти можуть брати і своїх собак. Кращі гуртківці візьмуть участь у Всеукраїнських змаганнях серед молоді «Юний кінолог», які відбудуться наприкінці травня у місті Суми.

peredplata