На виборах у буковинських Карпатах Мунтян і його партія потерпіли поразку

На виборах у буковинських  Карпатах Мунтян і його партія потерпіли поразку

Минулої неділі відбулися вибори депутатів і голів Селятинської та Конятинської ОТГ.

Гуцули голосували активно: у Конятинській ОТГ – 61 відсоток, у Селятинській ОТГ – 56.

Голова облради Іван Мунтян з головою Кіцманського райкому партії ВО\”Батьківщина\” Андрієм Маковеєм активно агітували гуцулів за свою партію. Але гуцули не повелися навіть на подарунки. А вони таки були; 3 м\”ячі баскетбольні для Селятинської школи, драбина у подарунок ФАПу, поломаний агрегат для встановлення доріжок райлікарні і т.п. не додали голосів. Навпаки \”Батьківщина\” з тріском програла вибори голови ОТГ Конятинської ЇЇ висуванець голова Довгопільської сільради Петро Лахман програв лікареві, порядному газді з Конятина Олександру Комариці.

У Селятинській ОТГ хоч і виграв їхній висуванець Полянчук, але гуцули кажуть, що то не партія йому допомогла, а церква, активним прихожанином якої він є у селі Верхній Ялівець. До речі у Верхньому і Нижньому Ялівцях найвищий відсоток виборців на дільницях – 75 і 77. Це й забезпечило перемогу Полянчику над головою Селятинської сільради. Розрив всього 50 голосів.

Бют висунув кандидатів на всі 44 округи. А перемогу одержав не більше ніж у 13. Мунтян трохи хитрував. Він \”зумів\” якимось чином записати від своєї партії тих кандидатів, котрі на свої округах не мали конкурентів. А таких було 4.

Гуцули не довірили мандати директорам шкіл Селятинської, Шепітської та Яблуницької. За директора школи з Селятина було віддано тільки 1(!) голос. На його округу перемогу здобув батько загиблого героя АТО Зайця. Він працює лісорубом.

Цікаво з БЮТом грав директор Довгопільської школи. Мунтян його ледь не змусив висуватися від ВО\”Батьківщина\”. Напередодні виборів голова облради з головою сільради Лахманом ( це він програв вибори зараз) кілька годин переконували директора школи висуватися від БЮТу. І зробили велику помилку. Бо цей чоловік раніше був депутатом від партії регіонів, потім висувався від БПП\”Солідарність\”. І, насамкінець, з\”явився у БЮТі. Місцеві активісти обурені такою тушкою-директором. Тому готують йому акцію внесення чи винесення з ОТГ. І так буде з кожним, хто продає гуцулів за \”шмат гнилої ковбаси\”.

peredplata