Нардеп розповів, як закон про позбавлення громадянства може позначитись на Чернівецькій області

Нардеп розповів, як закон про позбавлення громадянства може позначитись на Чернівецькій областіСитуація із позбавленням українського громадянства нардепа від Радикальної партії Андрія Артеменка може позначитися і на Чернівецькій області.

Про це сьогодні під час спілкування з журналістами повідомив народний депутат Максим Бурбак, пише molbuk.ua

Зокрема, він зазначив, що процедуру позбавлення громадянства українського політика було застосовано вперше в історії.

\”Думаю, що це дасть чергових обертів для невідкладного прийняття законопроекту президента, який чомусь не розглядається понад місяць – щодо процедури припинення громадянства\”, – сказав Бурбак.

Водночас нардеп заявив, що позиція фракції \”Народний фронт\” – щоби цей закон не стосувався пересічних громадян.

\”Це має стосуватися всіх можновладців, держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, суддів, всіх кандидатів у нардепи\”, – додав він.

Також він заявив, що \”ситуація з Артеменком може позначитись і на Чернівецькій області\”.

\”У мене є офіційна відповідь від СБУ стосовно Альони Гливко (керівника фракції \”Батьківщина\” у Чернівецькій облраді, – авт.). А ще – щодо депутата Дмитра Павела. Тепер, у рамках нового закону, можна буде порушити процедуру… Опитати їх. Він (Павел, – авт) же відкрито виступає за подвійне громадянство, і себе захищає. Тому, впевнений, що це торкнеться і Буковини. Але пересічних громадян це не стосуватиметься. Вони не винні, що паспорт – це була єдина можливість поїхати за кордон. Крім того, ми не можемо безвідповідально ставитись до діаспори. Вони за кордоном робили мітинги на підтримку України, а ми маємо їх покинути? Ні, цього не буде\”, – додав він.

Раніше депутата Чернівецької облради Альону Гливко звинуватили у наявності подвійного громадянства.

Тоді ж керівник фракції \”Опозиційний блок\” у Чернівецькій облраді, якого також звинуватили у наявності подвійного громадянства, заступився за Гливко.

Джерело

peredplata