Медичний огляд водіїв відбуватиметься відповідно до законодавства ЄС – МОЗ

МОЗ опрацьовує і розробляє питання щодо гармонізації національних медичних стандартів медичного огляду кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів згідно з законодавством ЄС.

Медичний огляд водіїв відбуватиметься відповідно до законодавства ЄС - МОЗ

МОЗ приведе стандарти медогляду водіїв відповідно до законодавства ЄС / УНІАН

Міністерство охорони здоров\’я опрацьовує питання гармонізації національних медичних стандартів щодо медичного огляду водіїв згідно із законодавством Європейського Союзу з метою зменшення кількості ДТП в Україні.

Як передає УНІАН, про це повідомив заступник директора Департаменту – начальник управління надання медичної допомоги дорослим Департаменту медичної допомоги МОЗ України Андрій Гаврилюк під час прес-конференції, присвяченої тижню безпеки дорожнього руху.

\”Міністерством на рівні нормативного регулювання втілюються кроки, які можуть призвести до поліпшення ситуації (з великою кількістю ДТП)\”, – сказав він. Зокрема, за словами Гаврилюка, МОЗ опрацьовує і розробляє питання щодо гармонізації національних медичних стандартів медичного огляду кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів згідно з законодавством ЄС.

\”Це систематизація порядків проведення профілактичних наркологічних оглядів, обов\’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів. Наступне – розроблення та реалізація системи медичного обслуговування водіїв транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів та вантажів, порядку проведення психофізіологічного обстеження та оцінки рівня розвитку професійно важливих психофізіологічних якостей, необхідних для безпечного керування транспортним засобом\”, – розповів він.

Крім того, за його словами, це формування загальнонаціональної бази щодо стану здоров\’я та психофізіологічних властивостей кандидатів у водії та водіїв для здійснення моніторингу їх здоров\’я, розробка концепції національної системи психофізіологічної реабілітації та підтримки потерпілих в ДТП та ін.

Як повідомляє УНІАН, за останні шість років в Україні зареєстровано, приблизно, 170 тис. ДТП, в результаті яких загинули 26,5 тис. осіб, травмовано – 209 тис. осіб. Серед усіх країн Європи найбільший рівень смертності на дорогах – в Україні.

peredplata