ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 08.05 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 08.05 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Сьогодні День па́м\’яті та прими́рення — пам\’ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму»

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують вогневі атаки позицій сил АТО. За минулу добу зафіксовано 65 обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України.

У Франції відбувся другий тур президентських виборів. За результатами підрахунку 32,2 мільйона бюлетенів (90%), засновник руху Уперед Еммануель Макрон набирає 64,94%, лідер партії Національний фронт Марін Ле Пен – 35,06%.

Ле Пен офіційно оголосила, що визнає свою поразку. Макрон заявив, що Європа і світ чекають від Франції перемог, і Франція виправдає ці очікування.

Президент України Петро Порошенко вже привітав Макрона і висловив надію на активізацію \”нормандського формату\”.

У Києві відбулася урочиста церемонія відкриття Євробачення-2017. Учасники міжнародного пісенного конкурсу взяли участь у дефіле на червоній доріжці – найдовшої в історії конкурсу. Захід пройшов на столичному майдані Конституції, поблизу Маріїнського палацу.

Президент Петро Порошенко заявив, що з 11 червня українці зможуть їздити до Євросоюзу без віз.

\”Запам\’ятайте цю дату – 11 червня. З цієї дати громадяни України отримають можливість без віз подорожувати країнами Європейського Союзу. Це – перший вагомий результат тих реформ, які відбуваються в Україні протягом останніх трьох років\”, – заявив глава держави.

У Чернівцях сонце в цей день буде рідко з\’являтися з-за хмар. Ввечері дощ, який йтиме майже весь день, припиниться. До 15 градусів тепла
за останні 130 років
08 травня:
МАКС: 28.8° (2003)
МІН: 2.6° (1999)
Народний прогноз погоди: 8 травня відзначається день пам\’яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. \”Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних\”. Якщо співочі птахи прилітають зграями – на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута – до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою – до негоди.

Вчора наш сайт відвідали і читали 1357 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 92, у Канаді -17, в Еспанії -21, в Італії – 26, у Польщі -54, в Росії -17, в Чехії -12, Австрії -13, Румунії – 73, Франції -35, Німеччині -12, в Угорщині – 19, у Криму – 20, Ірландії -7, Португалії – 8, Бельгії -12, Голандії -17, Бразилії -7, Ізраїлю – 58 , Норвегії – 14, Швеції – 9, Великобританії – 8, Китаю -1, Єгипті – 7

Активно читають статті \”Чи підуть на вибори від БЮТу члени фракції БПП «Солідарність» Оксана Продан та Іван Рибак? \”. \”Велика партійна брехня на Буковині\”, \”РУССКІЙ ВЕЙ\’З МІР\” \”Чернівці облуплені\”

peredplata