ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 22.05 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 22.05 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний

Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи ЗС України вздовж усієї лінії розмежування. Минулої доби зафіксовано 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню. 4 українських воїнів зазнали поранень, один загинув.

Увечері в Манчестері на стадіоні, де тривав концерт американської співачки Аріани Гранде, стався вибух. В результаті загинули 19 людей, близько 50 постраждали. Поліція розглядає подію як теракт, поки не буде отримано інформації, яка це спростує.

Укрзалізниця ввела заборону на перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, в тому числі транзит територією України для низки компаній-власників з Росії.

Так, заборонено перевозити в вагонах АТ Сбербанк Лізинг, СГ-транс, НафтоТрансСервіс, Перша вантажна компанія, Федеральна вантажна компанія, Промтрансінвест, Перша вантажна компанія в Україні, Рейл 1520 Сервіс, Агрокомплекс, Астон продукти харчування інгредієнти, низки філій Сг-транс.

Сенат штату Вашингтон прийняв резолюцію про вшанування пам\’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років, повідомили в посольстві України в США.

\”Сенат штату Вашингтон (США) прийняв резолюцію про вшанування пам\’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років, в якій чітко записано, що \”Голодомор був геноцидом, влаштованим Йосипом Сталіним і радянським режимом проти народу України\”, – написав посол України в США Валерій Чалий на своїй сторінці Facebook.

Увесь день у Чернівцях небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів. До 22градусів тепла.
за останні 130 років
23 травня:
МАКС: 29.6° (1950)
МІН: 4.3° (1952)
Народний прогноз погоди: День апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3076 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 108, у Канаді -67, в Еспанії -39, в Італії – 82, у Польщі -14, в Росії -54, в Чехії -3, Австрії -1, Румунії – 34, Франції -15, Німеччині -2, в Угорщині – 9, у Криму -18, Ірландії -7, Португалії – 8, Бельгії -2, Голандії -47, Бразилії -7, Ізраїлю – 4 , Норвегії – 1, Швеції – 9, Великобританії – 1, Китаю -7, Єгипті – 2, Туреччині – 5, Австралії – 3, Індії – 1, ОАЕ -3

Активно читають статті \”Заборонити «Опоблок» вирішили активісти Буковини (відео) \”. \”«Опоблок» мусить просити вибачення у депутата Чернівецької облради \”, \”Сара в кулуарах. Випуск №9. 19.05.2017\” \”Максим Мельничук та Артем Овчинніков – чемпіони Дитячої ліги України з настільного тенісу\” \”Парасюк зробив резонансну заяву! Вся Україна шокована його словами!\”

58-й День народження сьогодні святкує заступник голови Обласної організації партії ВО\”Батьківщина\” Василь Мельник. ВІТАЄМО!

peredplata